Otkucaji suživota – 7. Dani Indije

Od 15. travnja do 15. svibnja u Zagrebu će se održavati 7. Dani Indije pod nazivom “Otkucaji suživota”. Organizator ovog programa je Udruga Lotos – Indijski kulturni centar u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije u Zagrebu i Indijskim vijećem za odnose u kulturi (ICCR) te uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva kulture Republike Indije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partneri ovog kulturnog događaja su: Gradske knjižnice grada Zagreba, KIC, Europski dom, Hrvatsko filološko društvo – Odjela za orijentalistiku i Hrvatski filmski savez.

Suživot, razlike, tolerancija i mir zalog su za bolju budućnost, ali i trenutnu sadašnjost. Organizatori kroz mjesec dana prikazivanja filmova, izložbi i održanih predavanja žele proširiti vijest o ljudima koji žive jedni uz druge u tolerantnom duhu.  Mogućnost suživota, tolerancije i poštovanja različitoga potaknula je organizaciju ovogodišnjih Dana Indije pod nazivom “Otkucaji suživota”.

Organizatore vesli što će okupljenima u nedjelju prije kino premijere dokumentarnoga filma “Tamo gdje palme cvatu” osim autorice Ljiljane Bunjevac Filipović obratiti i p. Anton Vresnik, vicepostulator u biskupijskom postupku za proglašenje blaženim o. Ante Gabrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz bogatog programa izdvajamo aktivnosti vezane uz kršćansku zajednicu u Indiji:
6.4. Četvrtak
Kulturno informativni centar – KIC, Preradovićeva 5
19:00 – predavanje “Tragom oca Gabrića Zapadnim Bengalo”“ – Zvonimir Atletić i Miljenko Marinac
Fotograf Zvonimir Atletić – Atlas i idejni začetnik projekta snimanja filmova o Majci Tereziji i misionaru Anti Gabriću, Miljenko Marinac, ovom će prigodom iznijeti svoja sjećanja, doživljaje i impresije tijekom snimanja filmova u Indiji, te ih oslikati ponekom fotografijom iz Zapadnog Bengala.

19.4. Nedjelja
Kino Tuškanac, Tuškanac 1
19:00 – kino premijera dokumentarnoga filma “Tamo gdje palme cvatu” autorice Ljiljane Bunjevac Filipović.
Film u produkciji HRT-a o životu i djelovanju hrvatskog misionara oca Ante Gabrića u Bengalu, Indija.

22.4. Srijeda
Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/1
19:00 – otvaranje izložbe fotografija “Crkve i kršćanska kultura Goe” autora Benoya K. Behla (Indija)
Autor izložbe, ugledni indijski fotograf Benoy K. Behl, svojim je fotoaparatom nastojao ovjekovječiti jedinstveni duh na indijskome potkontinentu.
Fotografije otkrivaju živu tradiciju utemeljenu prije više od 500 godina. Izložba je već posjetila nekoliko zemalja u Europi, srednjoj i južnoj Americi te Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak programa koji se nudi na 7. Danima Indije možete vidjeti na www.indija.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.