Otvoren Frankfurtski sajam knjiga

Foto: Fah

U Frankfurtu na Majni u utorak je otvoren 67. Međunarodni sajam knjiga na kojem je ove godine zemlja-partner Indonezija, a na sajmu koji traje do nedjelje, Hrvatska će se na zajedničkom štandu predstaviti s 20-tak nakladnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sloboda riječi je univerzalno pravo čovječanstva. Bez ovog prava svako drugo pravo osuđeno je na propast”, rekao je na konferenciji za tisak povodom otvorenja 67. Frankfurtskog sajma knjiga književnik Salman Rushdie protiv kojega je 1989. zbog knjige Sotonski stihovi bačena “kletva” iranskih vjerskih vođa zbog navodnog vrijeđanja islama.

Iran je iz prosvjeda što je Frankfurtski sajam knjiga na otvorenje pozvao ovog britansko-indijskog književnika i to upravo u godini u kojoj je najmnogoljudnija muslimanska država na svijetu, Indonezija, zemlja-partner, otkazao sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu.

Ove godine u Frankfurtu se predstavlja 7.000 nakladnika izu preko 100 zemalja. Do nedjelje se očekuje oko 300.000 posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nastup na 67. sajmu knjiga u Frankfurtu organiziraju Ministarstvo kulture RH, udruga KURS iz Splita te književna agencija Sandorf iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.