Otvoren poslijediplomski studij “Diplomacija”

Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorila je u srijedu, zajedno s rektorom zagrebačkog Sveučilišta Damirom Borasom, međunarodni poslijediplomski studij “Diplomacija” namijenjen ne samo onima čiji su interes međunarodni odnosi i diplomacija, već i onima koji rade u velikim međunarodnim kompanijama, bilateralnim i muiltilateralnim inicijativama i nevladinim udrugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studij na engleskom jeziku, u čijem su programu sudjelovali Filozofski, Pravni, Ekonomski i Fakultet političkih znanosti, počinje s radom u četvrtak i trenutačno broji 20 hrvatskih polaznika i devet iz inozemstva – BiH, Srbije, Kosova, Albanije, Crne Gore, Azerbajdžana, Egipta i Maroka. Ministrica Pusić je kazala kako oni koji imaju iskustvo studiranja u inozemstvu znaju i da je to jedan od načina promicanja vlastite zemlje.

“Ovo je vrlo koristan instrument u međunarodnim odnosima i diplomaciji. Gradi i uspostavlja dugoročne dobre veze između država, vlada, kultura i ljudi”, izjavila je Pusić na svečanosti održanoj na Pravnom fakultetu.

Prema njezinim riječima, studij će pridonijeti prepoznatljivosti Hrvatske, a glavni igrači na političkoj sceni često donose važne odluke na temelju “imidža” koji neka zemlja uživa i njihovom stajalištu prema određenoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj međunarodni program je jedan od načina da zadržimo stare i steknemo nove prijatelje….jedan od načina da hrvatska diplomacija ojača svoju komunikaciju”, rekla je Pusić.

Netom ustoličeni rektor Sveučilišta u Zagrebu je izrazio zadovoljstvo pokretanjem novog poslijediplomskog sveučilišnog studija za koji, kako je rekao, već na samom početku vlada interes u zemlji i inozemstvu.

“Nadam se da će uspostaviti neke nove standarde na Sveučilištu”, rekao je Boras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj novog studija u trajanju od tri semestra je Tvrtko Jakovina, profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Program će izvoditi profesori zagrebačkog sveučilišta te stručnjaci iz drugih znanstveno-nastavnih institucija i diplomatske službe.
Otvoren poslijediplomski sveuèilišni studij Diplomacija, interdisciplinarni studij koji zajednièki organiziraju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Sveuèilište u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.