Papa Franjo primo Meriam Ibrahim

Papa Franjo primo je jučer Meriam Ibrahim, ženu koja je u Sudanu bila osuđena na smrt zato što je odbila odreći se svoje kršćanske vjere. Na susretu s Papom s Meriam je bila i njena obitelj – suprug Daniel Wani, sin Martin (star godinu i pol), te kćer Maya, rođena u zatvoru prije dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, otac Federico Lombardi, rekao je kako je sastanak održan u vrlo smirenom i srdačnom ozračju, te da je papa je Franjo zahvalio Meriam za njeno “hrabro svjedočenje i ustrajnost u vjeri.”

Meriam je zahvalia Papi za njegove molitve, rekavši da im pružio veliku podršku i ohrabrenje.

Talijanski premijer Matteo Renzi ranije je pozdravio Meriam i njezinu obitelj u rimskoj zračnoj luci Ciampino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meriam Ibrahim osuđena je na smrt optužbom za otpadništvo, jer joj je otac bio musliman. Udala se za svog supruga, kršćanin, u crkvenoj ceremoniji u 2011. Rečeno joj je da ako bi prihvatila islam da bi bila oslobodio, ali ona je rekla da sudu da ne želi napustiti svoju kršćansku vjeru. Njezina smrtna kazna odbačena je u lipnju, no nakon toga je bila zaustavljena na aerodromu i blokirana od izlaska iz zemlje, jer su sudanski dužnosnici postavili pitanje valjanosti putnih isprava.

Papa Franjo je u susretu s Meriam i njenom obitelji izrazio “svoju prisnost, brigu i molitve” za sve one koji pate zbog svoje vjere, a posebno za kršćane koji su progonjeni ili su im ograničene vjerske slobode.

Meriam i njezina obitelj živjet će u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.