Papa uoči puta u Ujedinjene Arapske emirate: ‘Vjera u Boga ujedinjuje, a ne razdvaja’

Foto: Snimka zaslona

“Sretan sam što mi je Gospodin dao priliku da na vašoj dragoj zemlji napišem novu stranicu u povijesti odnosa između religija, potvrđujući da smo braća iako smo drugačiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjera u Boga ujedinjuje, a ne razdvaja.”

To je bilo u središtu video-poruke koju je papa Franjo uputio narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata, uoči svog predstojećeg apostolskog putovanja, 3-5. veljače 2019. godine, prenosi Zenit.org.

U poruci Franjo poručuje da je sretan što može posjetiti njihovu zemlju, “zemlju koja nastoji biti model suživota, ljudskog bratstva i susreta različitih civilizacija i kultura, gdje mnogi nalaze sigurno mjesto za rad i slobodno življenje, uz poštovanje za raznolikost.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo je prvi katolički papa u povijesti koji će posjetiti Arapski poluotok.

On također naglašava: “Sretan sam što mi je Gospodin pružio priliku da na vašoj dragoj zemlji napišem novu stranicu u povijesti odnosa između religija, potvrđujući da smo braća iako smo drugačiji.”

Papinu poruku u cjelosti možete pročitati u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi narode Ujedinjenih Arapskih Emirata,

Al Salamu Alaikum / Mir s vama!

Sretan sam što mi je omoguećeno da za nekoliko dana posjetim vašu zemlju, zemlju koja nastoji biti model suživota, ljudskog bratstva i susreta različitih civilizacija i kultura, gdje mnogi nalaze sigurno mjesto za rad i život slobodno, uz poštovanje različitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radujem se susretu s ljudima koji žive sadašnjost i gledaju prema budućnosti. Sheikh Zayed, osnivač Ujedinjenih Arapskih Emirata, bio je u pravu kada je izjavio: „Istinsko bogatstvo ne leži isključivo u materijalnim resursima; istinsko bogatstvo nacije leži u ljudima koji grade budućnost svog naroda … Ljudi su pravo bogatstvo.

Toplo se zahvaljujem Njegovom visočanstvu šeiku Mohammedu bin Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu koji me pozvao da sudjelujem na vjerskom skupu na temu „Ljudsko bratstvo“. I zahvalan sam drugim vlastima Ujedinjenih Arapskih Emirata na njihovoj izvrsnoj suradnji, njihovoj velikodušnoj gostoljubivosti i bratskoj dobrodošlici koja je ljubazno ponuđena kako bi se omogućio ovaj posjet.

Zahvaljujem svom prijatelju i dragom bratu velikom imamu Al-Azhara, dr. Ahmedu Al-Tayebu i onima koji su surađivali u pripremi sastanka, za njihovu hrabrost i volju da potvrde da vjera u Boga ujedinjuje, a ne dijeli, da nas zbližava čak i u različitostima, udaljavajući nas od odbacujućeg neprijateljstva i odbojnosti.

Sretan sam što mi je Gospodin dao priliku da na vašoj dragoj zemlji napišem novu stranicu u povijesti odnosa između religija, potvrđujući da smo braća iako smo različiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S radošću se spremam susresti i pozdraviti “eyal Zayid fi dar Zayid / sinove Zayida u kući Zayida”, zemlju prosperiteta i mira, zemlju sunca i sklada, zemlju suživota i susreta!

Puno vam hvala i vidimo se uskoro! Molite za mene!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.