Pjevač Opće opasnosti Pero Galić: ‘Parkirao bih šator na Markov trg i kako bi političari izlazili, tako bih ih ja vraćao natrag ako nisu našli rješenje’

Foto: snimka zaslona

Pero Galić frontmen Opće opasnosti u intervjuu za Večernji list istaknuo je da ga ne čudi odlazak mladih zbog loše situacije u državi, a u Županji je situacije ista, jer “mladi, u Županji, nažalost, uistinu nemaju što raditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Pjevač Opće opasnosti poziva na Hod za život 18. svibnja u Osijeku!

Tvrdi da će se većina vratiti: “Da zapnem, izmislio bih kako zaraditi 100 kuna, jer mi ništa nije teško, i vjerojatno nikad ne bih otišao u Njemačku, ni živio u svijetu gdje me nitko ne razumije, gdje bih spavao u sobi s još osmero i jeo paštetu. Nemoguće je da je to dobro! Vratit će se naši iseljenici, uvjeren sam, jer ih tu čekaju otac, majka, toplo, kuhano, oprano i opeglano. Pomalo je to i trend, četvorica sjednu u Golf i odu u Njemačku, s 18 ili 19 godina ne znaju ništa raditi ni tu, pa neće ni tamo. Ljuti su ljudi, grozno je gledati da netko sedam mjeseci nije dobio plaću. Ja sigurno u takvoj situaciji ne bih otišao iz Hrvatske, nego bih parkirao šator na Markov trg i ondje bih živio. Kako bi političari izlazili na vrata, tako bih ih ja vraćao natrag ako nisu našli rješenje. Sigurno bi me brzo uhitili… Zašto smo mi bili u onoj šumi, zašto se ni danas ne zna za više od 1300 stradalih Slavonaca?”, zapitao je Galić.

Dok se u “Saboru igraju plastičnim avionima… Na moru jedemo kukuruz iz Nizozemske, prasetinu iz Norveške, a Slavonac ne zna što će sa svojim kukuruzom, lubenicom, svinjom.”, razočarano dodaje Galić te ističe da nije isključen ponovni angažman u politici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pero Galić se 2009. upustio u bitku za gradonačelnika, kao kandidat HDSSB-a.

“Nije isključeno da se ne bih ponovno angažirao u politici, ali kao pripomoć. Znalo se da ne mogu ništa značajno postići, ali sam htio poručiti da se moramo svi uključiti, sjesti zajedno i napraviti nešto bolje za naš grad. Cilj mi je bio poljuljati ustaljenu sliku i pokazati kako se može aktivirati bilo tko, ako misli dobro svome mjestu, pa i Pero Galić, rock-pjevač. Politika kao politika me ne zanima. Kome treba prepucavanje, priče o ustašama i partizanima? Mom unuku Davidu trebaju sigurna škola, jednosmjenska nastava, računalo, siguran put do škole, učitelj koji zna što radi i nije kupio svoju diplomu. Tako treba divaniti, a ne raspravljati tko je gori. Da se na tu stranu politika okrene, sutra bih se uključio i dao sve od sebe! No, smiješno je kako ona danas funkcionira.”

O popularnosti Opće opasnosti kaže: “Nismo mi čudesni pjevači i svirači, ali naše pjesme svi kuže, mogu se pronaći u njima. Na naše koncerte putuju vlakom ili autobusom, iz drugog kraja zemlje. Jedino pjesmama to mogu objasniti. Mario nije napisao niti jednu laž, mi ne pjevamo o nestvarnim situacijama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovim stopama krenuli su i sin Sebastijan i kći Dajana – on je gitarist, ona pjeva, istaknuo je ponosni otac Pero Galić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.