Pobjednica Dore Albina već godinama pjeva u crkvenom bendu, župnik ističe: Uputili smo joj blagoslov

Albina Grčić
Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Pobjeda prelijepe Albine Grčić na Dori oduševila je sve njezine obožavatelje, pa i one – iz crkvenih krugova. Naime, Albina je dugogodišnja glazbenica, pjevačica u crkvenom bendu VIS Konkatedrala koji djeluje pri crkvi Svetog Petra u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav nema “ovlaštenog voditelja”, ali zato konkatedralu vodi u narodu omiljeni župnik, don Radojko Vidović, koji nije krio veselje što je njihova pjevačica i dobra vjernica Albina proglašena pobjednicom, javlja Slobodna Dalmacija.

> Tko je Albina Grčić – pobjednica ovogodišnje Dore?

Inače je simpatični don Radojko često s drugim prijateljima i prisutan na Albininim nastupima; tako je nazočio i zadnjem “Voiceu” u Zagrebu, gdje je Albina bila finalisticom. U telefonskom razgovoru povjerio je za Slobodnu Dalmaciju da bi rado išao i na nastup u Rotterdam u svibnju, dakako bude li to uopće moguće… Na žalost, na Doru se nije moglo doći zbog nesretne korone koja je “desetkovala” i misna slavlja, pa kud neće i ova svjetovnog predznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, sinoć nisam bio u Opatiji jer se nije ni smjelo doći, ali odavde smo iz Splita navijali. Jutros smo Albini na pobjedi čestitali na svim svetim misama u konkatedrali, bilo ih je ukupno pet. I na popodnevnoj ćemo joj misi uputiti čestitke i blagoslov”, najavio je tijekom nedjelje karizmatični župnik, poznat po dobroti i skromnosti, ali i ljubavi prema glazbi.

Uz Božji zagovor i kaplju sreće, možda i – tko zna? – naša Albina pobijedi u Nizozemskoj. No, za početak je najvažnije da se Eurosong – uopće održi…

Iz sastava VIS Konkatedrala su dan ranije pozvali svoje pratitelje da podrže Albinu, ističući da je svaki glas bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.