Počelo 16. osječko ljeto kulture

Fb

Predstavom “Gospođica iz Maxima” Georgesa Feydaua, u izvedbi zagrebačkog Gradskog kazališta “Komedija” i režiji Ivice Kunčevića, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u srijedu navečer otvoreno je 16. osječko ljeto kulture (OLJK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 12. srpnja, na 13 lokacija u gradu ukupno će biti prikazano 26 programa iz svih područja umjetnosti, u kojima će sudjelovati više od 500 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva.

Otvarajući Osječko ljeto kulture, gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako je riječ o najvećoj kulturnoj manifestaciji na istoku Hrvatske, koja ove godine donosi niz programa namijenjenih svim uzrastima i preferencijama.
Mozaična programska koncepcija, u kojoj svatko može pronaći sadržaje po vlastitoj mjeri i ukusu, temeljna je odrednica svih dosadašnjih Osječkih ljeta kulture, dodao je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavu “Gospođica iz Maksima” za ovorenje Ljeta gradu Osijeku darovao je grad Zagreb, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin istaknula je kako je svojevrsna moralna obveza Zagreba, u kojem živi četvrtina stanovništva Hrvatske, da pomogne ostalim dijelovima Hrvatske te sudjeluje u obogaćivanju sadržaja Osječkog ljeta kulture.

Ako bude prilike, to ćemo ponovno s radošću učiniti, poručila je Kusin.

U sklopu ovogodišnjeg Osječkoga ljeta kulture premijerno će biti izvdena predstava “Ja magarac” osječkog Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića” u režiji Dražena Ferenčine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kazališnom dijelu priredbe, uz ostale, nastupit će Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada s predstavom “Na Drini ćuprija” po romanu Ive Andrića, Satiričko kazalište “Kerempuh” izvest će predstavu “Jazavac u Kerempuhu” u režiji Olivera Frljića, a ovogodišnja manifestacija završit će izvedbom mjuzikla “Matilda” šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), u režiji Nine Kleflin.

Bit će otvorena izložba skulptura i slika Zlatka Boureka te retrospektivna izložba slika Antuna Motike. Održat će se promocija knjige “Barokna arhitektura” Katerine Horvat-Levaj te simfonijski koncert orkestra osječkog HNK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.