Pogledajte prigodnu marku za 30. Mladifest u Međugorju

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnom poštanskom markom obilježava 30. obljetnicu Mladifesta. Ovaj međunarodni molitven susret plod je Gospinih ukazanja, a iz godine u godinu raste broj mladih koji dolaze u Međugorje da u krilu Kraljice Mira nađu ljubav i utjehu. Od 25. lipnja 1981. kada je šest mladih ljudi na brdu Crnica, na dijelu zvanom Podbrdo, imalo susret sa ženom koju su prepoznali kao Gospu, Međugorje je postalo mjesto susreta s Bogom za tisuće i tisuće hodočasnika. Među njima veliki je broj mladih koji se od 1990. godine organizirano susreću na Mladifestu. 30. Mladifest započet će 1. kolovoza molitvom krunice, večernjom svetom misom i klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Završava 6. kolovoza svetom misom u 5 sati ujutro na brdu Križevac na kojemu je 1934. godine podignut osam metara visok križ u spomen na 1900. obljetnice Isusove smrti. Majčinska dobrota Isusove majke posebno hrabri mlade ljude da se otvore bezuvjetnoj Božjoj ljubavi i grade bolji i ljepši svijet budućnosti.

Autor likovnog rješenja poštanske marke je Marin Musa, a izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr