Pogledajte prigodnu marku za 30. Mladifest u Međugorju

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnom poštanskom markom obilježava 30. obljetnicu Mladifesta. Ovaj međunarodni molitven susret plod je Gospinih ukazanja, a iz godine u godinu raste broj mladih koji dolaze u Međugorje da u krilu Kraljice Mira nađu ljubav i utjehu. Od 25. lipnja 1981. kada je šest mladih ljudi na brdu Crnica, na dijelu zvanom Podbrdo, imalo susret sa ženom koju su prepoznali kao Gospu, Međugorje je postalo mjesto susreta s Bogom za tisuće i tisuće hodočasnika. Među njima veliki je broj mladih koji se od 1990. godine organizirano susreću na Mladifestu. 30. Mladifest započet će 1. kolovoza molitvom krunice, večernjom svetom misom i klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Završava 6. kolovoza svetom misom u 5 sati ujutro na brdu Križevac na kojemu je 1934. godine podignut osam metara visok križ u spomen na 1900. obljetnice Isusove smrti. Majčinska dobrota Isusove majke posebno hrabri mlade ljude da se otvore bezuvjetnoj Božjoj ljubavi i grade bolji i ljepši svijet budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor likovnog rješenja poštanske marke je Marin Musa, a izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.