Potpišite peticiju protiv cajki i pjevača koji veličaju četništvo na Rujanfestu!

Foto: Snimka zaslona, fah, rujanfest; fotomontaža: Narod.hr

Građanska inicijativa “I mene se pita” pokrenula je peticiju protiv pjevača koji veličaju četničkog vođu Dražu Mihajlovića i cajki na Rujanfestu u Zagrebu koji se održava uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je potpuno neprihvatljivo nastupanje glazbenika koji su tijekom i poslije Domovinskog rata izvodili četničke i druge zloglasne pjesme duboko protkane mržnjom i netrpeljivošću prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi na ovogodišnjem Rujanfestu.

Peticiju potpišite OVDJE.

(VIDEO) Željko Pervan o ‘cajkama’ na Rujanfestu: ‘Kao da ti je cirkus eksplodirao na licu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Ilić nije smio nastupiti u Sarajevu zbog četničke pjesme, ali je poželjan na Rujanfestu u Zagrebu

(VIDEO) Skandal na Rujanfestu: Nastupa Miroslav Ilić koji pjeva pjesme u čast četnicima i Draži Mihailoviću!

“Glazba ne poznaje granice i upravo zbog toga je glazbenici ne bi smjeli koristiti za veličanje četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihajlovića ili potpirivanje bilo kojeg oblika mržnje i zla. Ovom peticijom zahtijevamo od gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, da se takvi programi ne odvijaju uz naše pokroviteljstvo. Od organizatora Rujanfesta, odnosno trgovačkog društva Fest d.o.o. iz Ozlja tražimo da odustane od nastupa takvih pjevača, a osobito Miroslava Ilića. Od nadležnih institucija tražimo da takvim pjevačima uskrate radnu dozvolu u Hrvatskoj te ih pozivamo da žurno i odlučno interveniraju onako kako su to učinili kad su ovih dana zaustavili sramotnu misiju srpske vojske na graničnom prijelazu Bajakovo.”, priopćili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jedan od onih koji trebaju nastupati na Rujanfestu je kralj folka u Srbiji – Miroslav Ilić koji je godinama često nastupao i u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Vladajući Milan Bandić i HDZ grada Zagreba nisu se do sada nijednom bunili na nastup ovog pjevača koji su svom repertoaru ima četničke pjesme.

Uz Ilića nastupit će i Seka Aleksić, Dejan Matić, Željko Joksimović, Bajaga i instruktori, Ministarke, Željko Samardžić…

Dok po Hrvatskoj nastupaju pjevači iz Srbije čije pjesme o četnicima šire nacionalnu mržnju, netoleranciju i sjećanja na genocid nad Hrvatima koji su počinili četnici u dva rata, hrvatski branitelj i daleko najpopularniji pjevaču Hrvatskoj i šire, Marko Perković Thompson već više od 20 godina ne može dobiti dozvolu za nastup u nekim dijelovima Hrvatske koji bez problema ugošćuju pjevače četničkih pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.