Potres povećao oštećenja na crkvenim objektima Zagrebačke nadbiskupije

Foto: Tomislav Petrinec - Ministarstvo kulture

Prema podatcima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije razorni potresi su izazvali mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima te povećali postojeća oštećenja iz potresa u ožujku, izvijestio je u srijedu tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured ističe kako su napravljeni i prvi mogući pregledi šteta u zagrebačkoj katedrali koja je također oštećena, a detaljne analize oštećenja očekuju se u slijedećim tjednima.

> (FOTO) Obnova kulturne baštine: Provjerili smo kako napreduje restauracija i sanacija sakralnih objekata oštećenih u potresu

> Obnova sakralnih objekata: Očuvanjem kulturne baštine, čuvamo svoj identitet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Profesori arhitekture i likovne umjetnosti: ‘Očuvajmo našu baštinu!’

Graditelj skele u katedrali Petar Žaper, koji je zajedno sa suradnicima pregledao stanje unutrašnjosti katedrale istaknuo je kako su se “male pukotine na svodu i orebrenju nastale u potresu iz ožujka ove godine, novim potresom ozbiljno povećale pa je potrebno hitno pristupiti sanaciji”.

S obzirom na novonastale okolnosti, do daljnjega se obustavljaju misna slavlja u katedrali, poručio je ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.