Povodom Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH, biskup Komarica predvodit će nedjeljnu misu u Sisku

Foto: Fah

Povodom Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini banjolučki biskup Franjo Komarica predvodit će, u nedjelju 24. ožujka u 18 sati, svečano misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Marije Kraljice Mira u Sisku. Nakon mise bit će i prikazan dokumentarni film „Golgota Banjolučke biskupije – stradanje župljana župe Petrićevac“ kojem će nazočiti i sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje knjige „Isusov poeta“ Nenada Mirka Novakovića, mladog svećenika pjesnika iznenada preminuloga u siječnju 1989. godine u 32. godini života, održat će se u srijedu 27. ožujka u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Za svoga života, pored zauzetoga pastoralnog rada i svećeničke službe Novaković je napisao oko 400 pjesama od kojih je većina do danas neobjavljena, a izabrane pjesme predstavit će sisačkoj publici biskup Vlado Košić, urednik knjige Slavno Nedić i Novakovićev školski kolega i župnik u Budaševu vlč. Krešimir Bulić. U glazbenom dijelu programa nastupa Grupa RiM.

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Sisačke biskupije u petak, 29. ožujka u 17 sati u crkvi Sv. Marije Kraljice Mira u Sisku održat će se redovita duhovna obnova za mlade. Tom prigodom misno slavlje u 18 sati za sve okupljene predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise biskup će održati mladima katehezu na temu „Bog je tu!“.

Jubilarni 20. Kutinski planinarski križni put održat će se u subotu 30. ožujka na području župe Kutina, Kutinska Slatina i Ilova, pod geslom „Ne bojte se! Širom otvorite vrata Kristu!“ (Ivan Pavao II.). Polazak sudionika je predviđen u 7 sati ispred crkve Majke Božje Snježne u Kutini, a središnje misno slavlje u 9 sati u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji susreti sisačkog biskupa Vlade Košića i krizmanika s područja Sisačke biskupije održat će se prema sljedećem rasporedu:
u nedjelju, 31. ožujka u 16 sati, u bazilici Sv. Kvirina u Sisku, susret s krizmanicima Katedralnog arhiđakonata;
u subotu, 6. travnja u 11 sati, u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini, susret s krizmanicima Gorsko-Zrinskog arhiđakonata;
u subotu, 6. travnja u 16 sati, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Voloderu, susret s krizmanicima Moslavačkog arhiđakonata.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju 31. ožujka u 11 sati svečano misno slavlje u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini. Nakon mise održat će se premijera predstave „Učitelj poniznosti – brat Bonifacije Ivan Pavletić“, a koju su pripremili mladi sisačkih župa predvođeni vjeroučiteljicom Nikolinom Milatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.