(VIDEO) Molitvena mreža mladih poziva vas na molitvu za dobar ishod referenduma o braku u Irskoj

Molitvena mreža mladih za obitelj poziva na molitvu sv. Riti za dobar ishod referenduma u Irskoj – od 13. do 22. svibnja 2015. Referendum kojim irska vlada želi redefinirati brak te ga od zajednice muškarca i žene pretvoriti u zajednicu „dvije osobe“ (bez obzira na spol), održava se za desetak dana – u petak, 22. 5. 2015. Irska vlada ne može promijeniti zakone o braku i posvajanju djece bez promjene Ustava koji se, opet, ne može mijenjati bez referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje je takvo da se za izjednačavanje homoseksualne veze i braka zalažu sve 4 najveće političke stranke u Irskoj, te su tako i oporba i vlast na istoj strani – za redefiniranje braka i društva. Irski građani koji žele da njihov Ustav i dalje štiti brak, koji se bore za pravo djeteta na oca i majku i koji se protive surogat-majčinstvu, nemaju svoje političke predstavnike, nemaju novac, nemaju podršku medija.

“Pozivamo Vas zajedno s Inicijativom ”Mladi za mir” i Molitvenom zajednicom ” Srce Isusovo” te uz podršku Ureda HBK-a za mlade da nam se pridružite u molitvi devetnice sv. Riti za dobar ishod referenduma u Irskoj, koju ćemo započeti u srijedu, 13. svibnja, kako bismo je završili večer uoči održavanja referenduma 22.svibnja, kada je ujedno i spomendan sv. Rite, zagovornice u najtežim situacijama”, stoji u pozivu na molitvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetnica sv. Riti se nalazi OVDJE.

Upućena je i molba da ovaj poziv i molitvu podijelite, proslijedite i proširite u svojoj obitelji, prijateljima, molitvenoj zajednici, pokretu, udruzi, župi! Osim molitve devetnice, možete organizirati klanjanje u župi i postiti sve utorke i petke do referenduma, 22. svibnja i prikazati mise, moliti krunicu!

“Bez obzira na ishod, ovaj referendum će biti povijesni i njegov ishod imat će dobre ili loše posljedice u cijeloj Europi”, zaključuju na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.