Predsjednica, premijer i predsjednik Sabora uputili čestitke u povodu blagdana Pesaha

Foto: Fah

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u petak čestitku u povodu blagdana Pesaha građankama i građanima židovske vjeroispovijesti te predstavnicima židovskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Blagdan Pesah simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i radost postignute slobode. To je blagdan koji obnavlja nadu, vjeru u mir i dostojanstvo čovjeka.

U povodu blagdana Pesaha svim našim sugrađanima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke“, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović.

Čestitka predsjednika Vlade u povodu blagdana Pesaha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u petak čestitku građanima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe (Pesah).

“Pesah je blagdan kojim židovski narod slavi izlazak iz egipatskog ropstva. Uzvišene vrijednosti slobode i mira su civilizacijsko opredjeljenje i cilj kojemu treba stremiti cijelo čovječanstvo. Stoga u obrani tih vrednota stojimo zajedno, čvrsto i beskompromisno čuvajući ljudska prava i jednakost u svim sferama života. U ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti od srca čestitam najveći židovski blagdan! Hag Pesah sameah!”, stoji u čestitki predsjednika Vlade.

Čestitka predsjednika Sabora u povodu blagdana Pashe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe (Pesah).

„Na početku proslave razdoblja Pashe, svim vjernicima židovske vjeroispovijesti upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Blagdan Pashe ima posebno značenje za židovski narod. On simbolizira oslobađanje od ropstva i podčinjenosti, ali i slobodu savjesti i vjere.

Želim da uspomenu na egzodus židovskog naroda i njegovog hrabrog puta prema slobodi proslavite u obiteljskom zajedništvu te da blagdan Pashe donose cijelom židovskom narodu obilje mira, blagoslova i daljnjeg napretka“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.