Predstavljena knjiga Juraja Batelje ‘Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca’

foto: Roberta F.

Knjiga Juraja Batelje „Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca“ predstavljena je u utorak u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O knjizi su govorili povjesničar Josip Jurčević, liječnica Neda Aberle, te Juraj Batelja, a zbog bolesti nije nastupio gospićko-senjski biskup u miru msgr. Mile Bogović, koji je autoru uputio poruku.

Knjiga je otkriva istinu, a ona je i svojevrstan put do istine u Hrvatskoj, rekao je Jurčević dodavši kako ona zaokružuje cjelinu o kardinalu Stepincu. Ona pokazuje tko su bili progonitelji i na koji su način progonili kardinala, naglasio je.

Kardinal Stepinac je, a to pokazuje knjiga, podnio mučeništvo zbog svoga odnosa prema Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu, rekao je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Msgr. Bogović je u svojoj poruci istaknuo kako ne treba biti zabrinut zbog toga što kardinal Stepinac još nije kanoniziran. „Stepinca nije teško braniti jer ga brane njegova djela i riječi,” poručio je gospićko-senjski biskup.

Liječnica Neda Aberle naglasila je kako su komunističke vlasti trovale hranom kardinala Stepinca te o tomu prezentirala toksikološke i kemijske nalaze koji su rađeni devedesetih godina u Hrvatskoj i inozemstvu.

Knjigu „Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca“ objavila je Postulatura za proglašenje svetim blaženoga Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.