Prekrasni kadrovi s planinarskog križnog puta preko Doline kardinala

puta
Montaža: Narod.hr, izvor: Privatni album

Bratovština sv. Bernarda objavila je na svom Facebook profilu video s posljednjeg planinarskog križnog puta (PKP). Hodočastilo se na trasi Trg (Ozalj) – Krašić – Volavje u subotu 16. i nedjelju 17. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda iz Samobora te pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije održan je 73. Planinarski križni put. Moto je bilo biskupsko geslo bl. Alojzija Stepinca „U tebe se, Gospodine, uzdam!“. Kroz meditacije Isusovog križnoga puta, razmatran je i križni put kojim je prošao Blaženik.

Autorica videa je Klara Mišković. Kadrovi prate cijeli put na kojem je sudjelovalo oko 450 hodočasnika: d okupljanja ispred crkve Svih Svetih u Trgu, preko brežuljaka Doline kardinala, Vrhovačkog Sopota i Vrhovca do Jezerina. Potom su preko Kučera, stigli do Krašića pa kroz Strmac Pribićki, Pribić Crkveni, Dol, Slavetić, Hrašću, Rastoke i Petrovinu do Prošteništa Blažene Djevice Marije Snježne u Volavju.

>Prekrasna pjesma ‘Kardinale’ u čast velikog Alojzija Stepinca – izvode ‘Hrvatske ruže’

Video prati glazba, pjesma Hrvatskih ruža “Kardinale”, posvećena bl. Alojziju Stepincu. Video pogledajte na poveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bratovština sv. Bernarda

Planinarska bratovština sv. Bernarda osnovana je 22. siječnja 1994. Inicijativni odbor Planinarske bratovštine činili su mladi zajednice “Emanuel” koja se okupljala pri župnom uredu sv. Anastazije u Samoboru. Danas broji preko 100 članova.

“Živeći zajedno, kroz veliki entuzijazam i Božju pomoć, bratstvo ostvaruje velike ideje, mada je početak rada bio u ratnim godinama. Svaka bratovština ima svoju matičnu kapelu, a bratstvo je izabralo kapelu Majke Božje Kraljice Hrvata u Maloj Jazbini, jer je njen graditelj, član bratstva, g. Janko Otmačić, u kapelu, uz sliku Majke Božje, smjestio i sliku sv. Huberta – zaštitnika lovaca i sv. Bernarda – zaštitnika planinara. To je ujedno i prva slika sv. Bernarda iz Aoste u Hrvatskoj”, stoji u opisu.

>Mons. Košić sudionicima Planinarskog križnog puta: ‘Učimo od velikog kardinala Kuharića’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinarski križni put organizirali su već 73 puta. Ove korizme Planinarski križni put išao je Dolinom kardinala, prisjećajući se “velikih ljudi velikog srca i snažne vjere”.

“Zagovornicima dostojanstva i slobode hrvatskog naroda Gospodin dade teški Križ, Križ cijelog jednog naroda, a oni ga puni pouzdanja prihvatiše. Pod zagovorom blaženog Alojzija Stepinca i mi s pouzdanjem uzmimo Križ!”, poručili su na stranici bratovštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.