Preminuo sisački slikar naivne umjetnosti Ivan Sabolić – Stric

Slikar Ivan Sabolić

Sisački slikar, zapaženi predstavnik hrvatske naivne umjetnosti, Ivan Sabolić – Stric preminuo je u ponedjeljak u 75. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabolić je rođen u Zagrebu 19. rujna 1943. godine, a u Sisku, kamo se doselio s obitelji, živi od 1949. godine.

Sklonost slikarstvu pokazivao je još u osnovnoj i srednjoj školi, a ozbiljnije se slikarstvom, kao samouki slikar, bavi od 1970. godine, kada se pojavio na prvoj skupnoj izložbi u Sisku. Slikao je i crtao na papiru, platnu i staklu, a najčešći su mu motivi bili pejzaži, te život u ruralnim sredinama Posavine i Pokuplja, kao i mrtve prirode.

Imao je tridesetak samostalnih i veći broj skupnih izložbi, a sudjelovao je i na brojnim likovnim kolonijama te u mnogim humanitarnim akcijama. Bio je član član Hrvatskog društva naivnih umjetnika, Galerije Virius u Zagrebu te sisačkog SULIKUM-a. Djela mu se nalaze u brojnim galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 4. siječnja na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.