Pročitajte nagrađeni odgovor o hajci Pavičića i Hanza Medije na Thompsona

Foto: Fah/MPT/wikipedia (Fotomontaža: Narod.hr)

Pjevač Marko Perković Thompson putem svoje Facebook stranice objavio je natječaj za  nagradnu igru. Thompson je nagradnu igru objavio nakon ponovnih napada od strane Slobodne Dalmacije. Od pratitelja su zatražili da komentiraju razloge medijske hajke na Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 120 pratitelja komentiralo je objavu, a najbolji odgovor koji je skupio najviše lajkova ponudio je Ivan Topić te osvojio četiri CD-a. Njegov komentar donosimo u cijelosti.

“U predizborne svrhe žele mobilizirati sve svoje potencijalne birače i pozvati ih da za predsjednika države biraju Zorana Milanovića koji će svojom politikom nastaviti rušiti temelje hrvatske države koju nikada nisu htjeli, koji će nastaviti proganjati sve one koji su nastojali kroz svoj rad promicati naše vrijednost, a među kojima je i sam Marko Perković Thompson.”
-Kako opravdati postojanje antifašizma ako ne postoji fašizam? Fašizam je na našim prostorima nestao 1945. godine. Da bi antifašisti u 21.st opravdali svoje postojanje i egzistiranje na državnim jaslama kroz prizmu borbe protiv fašizma mora postojati i fašizam. Zato je primarna zadaća antifašista stvaranje fašizma. Nekad je razlog čisto financijske naravi, kada se dijele proračunske kune, a nekad je pozadina dublja. Predizborno je vrijeme i njihova je zadaća mobilizirati “antifašističku” biračku bazu po već iskušanoj recepturi, šireći histeriju o “fašizaciji društva”. Marko Perković Thompson ikona je patriotske Hrvatske i kao takav jedna je od glavnih meta. I znam ja da vi to sve dobro znate ali sam se polakomio za antologiju.”

U nastavku pročitajte Thompsonovu objavu nagradne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA NAJBOLJI ODGOVOR NA POSTAVLJENA PITANJA POKLANJAMO 4 CD-a ‘ANTOLOGIJA MPT-a S POSVETOM MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA

Na portalu Slobodne Dalmacije koja je bila u vlasništvu propale tvrtke EPH, kojoj je bivša Milanovićeva vlada oprostila oko dvije milijarde dugovanja, dok je u isto vrijeme progonila Thompsona lažno ga optužujući za nesrazmjer između imovine i prijavljenih prihoda te ga pod prijetnjom ovrhe opljačkala i natjerala na plaćanje velikih iznosa istog tog nepostojećeg poreza (koje je Thompson na kraju i morao platiti), dakle danas u predizborne svrhe, Hanza Media mobilizira svoje glasače (čitatelje) kako bi vratili uslugu Milanoviću koji im je taj kriminal i omogućio, a pod krinkom napada na gradonačelnika grada Splita Andru Krstulovića Oparu napadaju Thompsona i hrvatske branitelje.

Jedan od razloga tih napada je kako oni sami kažu i Thompsonov koncert na splitskoj Rivi uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kada slavimo veličanstvenu pobjedu naših branitelja “Oluja 95.”. nad srpsko-jugoslavenskim agresorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj koncert je organizirao Grad Split na molbu braniteljskih udruga grada Splita i županije Splitsko-dalmatinske.

Po njihovom pisanju Thompson u Splitu ne smije pjevati jer kako iz Slobodne Dalmacije pišu da Split nije hrvatski već partizanski grad u kojem još živi 15000 sudionika NOB-a.

Također, jedan od razloga tih napada im je i podizanje spomenika Frani Tenti na Marjanu.
Frane Tente je bio mladić kojeg je komunistička vlast osudila i mučki ubila u Lepoglavi na odsluženju kazne jer je nakon drugog svjetskog rata skinuo Jugoslavensku zastavu, a postavio hrvatski barjak bez zločinačke petokrake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo samo zamisliti kako bi prošao novinar i njegova tvrtka da su takav članak pisali u vrijeme komunizma o njihovih borcima.
Budući da je i Thompson jedan od hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata smatramo i njega zaslužnim za slobodu koju uživamo svi mi pa i novinari koji mogu pisati sve što žele kao i javno iznositi svoju mržnju i netrpeljivost prema onima koji su ovu državu stvarali.

Pokušat ćemo s Vama podijeliti razmišljanja zbog čega su novinari Hanza Medije uza sve probleme koje je ove godine naša država imala, izdvojili upravo ta dva po njima “skandala”, Frane Tente i Marko Perković Thompson.

Tražimo najbolji odgovor na pitanje što su nam (novinar u pokušaju) i njegova tvrtka htjeli reći ili poručiti ovakvim člankom.

1. U predizborne svrhe žele mobilizirati sve svoje potencijalne birače i pozvati ih da za predsjednika države biraju Zorana Milanovića koji će svojom politikom nastaviti rušiti temelje hrvatske države koju nikada nisu htjeli, koji će nastaviti proganjati sve one koji su nastojali kroz svoj rad promicati naše vrijednost, a među kojima je i sam Marko Perković Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Žele nam poručiti kako njima smeta što slavimo pobjede iz Domovinskog rata?

3. Žele nam poručiti kako su branitelji iz Domovinskog rata neprijatelji hrvatskoga naroda i da smo trebali dozvoliti jugo-četnicima da nas oslobode od nas samih?

4. Žele nam poručiti kako je u redu zatvarati i mučiti do smrti one koji drugačije misle?

5. Nešto drugo…

Pravila pod kojim ćemo pokloniti 4 CD-a ‘Antologija’ Marka Perkovića Thompsona s njegovom posvetom za najbolji odgovor na jedno od pitanja su:
– Prije odgovora kopirati broj i pitanje, nakon toga ispod napisati odgovor.
– Da je korisnik član (Fan) Facebook stranice https://www.facebook.com/marko.perkovic.thompson (ako do sada niste, kliknite da vam se stranica MPT-a sviđa) i da je korisnik pratitelj Instagrama https://www.instagram.com/thompson_hr/ (ako do sada niste kliknite da pratite Instagram MPT-a).
– Odgovor mora biti bez ikakvih uvreda prema bilo kome.
– Utječe broj lajkova ali nije presudno.
– Administratori donose odluku o najboljem odgovoru.
– Nagradna igra završava (ponedjeljak) 30. prosinca 2019. u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.