Proslavljeno Petrovo u župi Bučica u Sisačkoj biskupiji

Foto: Sisačka biskupija

Kapela svetog Petra u Ilovačku (Župa Bučica) proslavila je u subotu 29. lipnja svojeg zaštitnika. Svetu misu je predslavio preč. Ivan Topolnjak, graditelj istoimene kapele, u zajedništvu s domaćim župnikom. Sudjelovali su brojni vjernici iz Ilovačka, vjernici porijeklom iz župe, ostali župljani i predstavnici grada Gline s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem. Na svetoj misi pjevanje je predvodio župni zbor iz župe Savski gaj gdje je preč. Topolnjak župnik. Ovogodišnja proslava Petrova je u znaku 40 godina kapele, stoga je svetu misu i predslavio njezin graditelj. Nakon svete mise blagoslovio je gradilište pastoralnog doma pored kapele na kojem vjernici sa sadašnjim župnikom sami grade. Sredstva za gradnju je osigurala župa prodajom župnikove knjige propovijedi „Obzor nade“ i donacijama župljana. Dodajmo da je drvenu građu za krov osigurala tvrtka GME iz Sunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj propovijedi osvrnuo se na gradnju kapele. Preč. Ivan Topolnjak je gradnju započeo 1979. godine, a kapelu je u potpunosti izgradio sa župljanima, bez ikakve pomoći neke graditeljske tvrtke. Brojni Ilovačani su obrtnici ili građevinski radnici te su sa župnikom prionuli na taj posao gradnje u vrijeme kada nije bilo jednostavno graditi neki vjerski objekt.

Drugi dan, u nedjelju, u popodnevnim satima, proslava Petrova je nastavljena nogometnim turnirom koji se odvijao u Ilovačku, na nogometnom igralištu pored Kupe koje je napravljeno prošle godine. Sudjelovale su četiri ekipe. Iz Gline su došli nogometaši Banovca, a iz župe su sudjelovali vjernici iz Desnog Degoja, Ilovačka i lovci lovačkog društva iz Bučice. Okupilo se mnogo mladih ljudi koji su većinom naseljeni oko Velike Gorice, ali svoj kraj ne zaboravljaju. Ovaj drugi dan proslave Petrova bio je stoga u znaku mladosti koju preporučujemo Bogu neka mu ostanu vjerni kao što su i stariji naraštaji ostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.