Riječka premijerna izvedba predstave “Anche le pulci hanno la tosse (I buhe kašlju)“

Foto: Fah

U suradnji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca i kazališta La Contrada – Teatro stabile iz Trsta na sceni Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku premijerno je u utorak izvedena predstava „Anche le pulci hanno la tosse (I buhe kašlju)“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava u sklopu programa Riječko kazalište mladih Kamov, po tekstu Fulvia Tomizze i u režiji Diane Höbel, prvotno je premijerno izvedena u Trstu 3. siječnja.  U predstavi za djecu i obitelj igra četvero glumaca – Enza De Rose kao buha Saltellina, Leonora Surian Popov kao komarac Tzatzira, Francesco Godina kao pauk Tessitori i Stefano Surian kao stonoga Locomotore.

Skladatelj je Carlo Moser, a autor glazbenih aranžmana Aleksandar Valenčić. Scenograf je Anton Plešić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo je oblikovao Bruno Guastini.

U predstavi se izmjenjuju pokušaji opernog pjevanja u izvedbi insekata i njihove duhovite replike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.