Simpozij 24. listopada u Širokom Brijegu podsjeća na nezaboravljenih 66 ubojstava hercegovačkih franjevaca

pobijeni hercegovački franjevci
Foto: Vicepostulatura Široki Brijeg

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 24. listopada, bit će održan XIII. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo.

Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi dr. don Mirko Šimić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Nakon sv. mise u Izložbenom prostoru Franjevačkog muzeja i galerije bit će održana sljedeća predavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravnik i povjesničar dr. don Anto Orlovac govorit će o »Stradanju Banjolučke biskupije u Drugom svj. ratu i komunističkom poraću«.

Etičar dr. don Mirko Šimić govorit će, pak, na temu »Identitet (hrvatski i katolički) u svjetlu mučeništva«.

»Laž kao sredstvo proizvodnje “istine”«, tema je povjesničara mr. Stjepana Loze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i najnoviji radovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.