Slavni ‘evergreeni’ Glenn Miller Orchestra uskoro i u Lisinskom

Svjetski big band The Glenn Miller Orchestra, koji godinama nosi laskavu titulu jednog od najvećih glazbenih sastava svih vremena, nastupit će u ponedeljak 19. siječnja u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unikatan, prepoznatljiv zvuk Glenn Miller Orkestra utemeljen je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona, a navodno je taj karakterističan ‘Glenn Miller sound’ nastao slučajno, tijekom jednog koncerta kada je glazbenik na prvoj trubi ozlijedio usnicu pa je njegove dionice morao zamijeniti klarinet, ističe se u najavi koncerta.

Na zagrebačkom koncertu orkestar će izvesti neke od legendarnih skladbi, “Moonlight Serenade”, “Somewhere Over the Rainbow”, “In the Mood”, “Rhapsody in Blue”, “Chattanooga Choo Choo”, “Taxedo Junction”, “Saint Louis Blues March”, “Sunrise Serenade” i druge iz svog bogatog repertoara koji danas ima više od 1700 skladbi.

Sadašnji Glenn Miller Orchestra utemeljen je 1956., od kada je konstantno na turneji. Godišnje ima u prosjeku 300 koncerata, koje posjeti oko 500 tisuća ljudi diljem svijeta. Članovi sastava nastavljaju tradiciju i sviraju mnoge originalne Millerove aranžmane, kao i mnoge suvremene skladbe aranžirane i izvedene u Millerovom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glenn Miller Orchestra u Zagrebu će nastupiti vođeni Nizozemcem Wilom Saldenom, ravnateljem orkestra za Europu koji je u svom radu prihvatio Millerovu ‘čarobnu formulu’ po kojoj “svaki dirigent, aranžer, sanja o stvaranju novog i nepogrešivog glazbenog izričaja – koji će biti prepoznatljiv nakon prvih par nota”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.