Splitski branitelji pozivaju na obilježavanje 75. obljetnice Bleiburške tragedije i misu zadušnicu kod ‘Kevine jame’

jama
Foto: Vlatka Sakar; fotomontaža: Narod.hr

Koordinacija udruga ratnih postrojbi SD županije, koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita, Stradalničke udruge iz domovinskog rata grada Splita i SD županije pozivaju na obilježavanje 75. obljetnice Bleiburške tragedije i misu zadušnicu kod ‘Kevine jame’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov poziv prenosimo u cijelosti:

Povodom obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije koja je početak Križnog puta i velikog stradanja hrvatskog naroda u novijoj povijesti, naslovne udruge organiziraju dana 16.05.(subota) s početkom u 09.sati komemoraciju koja će se održati na gradskom groblju Lovrinac, kod spomen obilježja Domobranima, iz razloga što je to mjesto najbliže masovnoj grobnici. Nakon toga nazočiti će se Svetoj misi kod „Kevine jame“ s početkom u 11. sati.

Ovim putem pozivamo sve građane grada Splita da nam se pridruže u zajedničkom sjećanju i molitvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka svi oni do kojih dopire ovaj glas i slika, pokušaju shvatiti da ne mogu uništiti ovakva okupljanja, jer nama uz prenošenje sjećanja na prošle događaje, naše bake i roditelji nisu prenijeli mržnju, nego uspomenu u svjetlu kršćanske vjere. Nismo danas ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo i za njih se molimo i njihov život Božjem milosrđu preporučujemo.”

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.