Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića oko obilježavanja 25 godina od prvog posjeta svetog pape Ivana Pavla II

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

S obzirom na to da će 10. i 11. rujna ove godine biti 25 godina od prvog pohoda svetoga pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u petak je održan sastanak mješovitog povjerenstva za suradnju Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba na kojemu je bilo riječi o načinu na koji bi Zagrebačka nadbiskupija i Grad Zagreb mogli obilježiti ovu obljetnicu te ostaviti za to prigodan spomen.

Na sastanku su bili nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a zadaci su dodijeljeni članovima Povjerenstva za pripremu mogućih prijedloga obilježavanja tog događaja važnog u povijesti Zagrebačke nadbiskupije, Grada Zagreba, ali i Republike Hrvatske, toji u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali posebni viši savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada Damir Lasić, voditelj Službe za evidenciju imovine Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada Vladimir Bodulić i voditeljica Odjela za urbanističke planove uređenja Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Novela Rimay Ferenčak.

Uz kardinala Bozanića sastanku su, sa strane Zagrebačke nadbiskupije, prisustvovali delegirani predsjednik Povjerenstva za odnose Zagrebačke nadbiskupije s Gradom Zagrebom i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec, kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Stjepan Večković, župnik župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskog dekanata mons. Zlatko Koren, nadbiskupijski ekonom preč. Konrad Žižek, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika preč. Ivica Budinšćak, i tajnica Povjerenstva za odnose Zagrebačke nadbiskupije s gradom Zagrebom Danijela Rupčić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina