Thompson komentirao hit obradu ‘Bojne Čavoglave’: ‘To je potvrda mojeg rada i vrijednosti mojih pjesama’

foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Došli su tiho i ušli u legendu. To bi bio kratki opis sastava V.I.S. Niprije, koji je ovih dana svojim obradama pjesama Marka Perkovića Thompsona osvojio Hrvatsku nakon što se društvenim mrežama proširila munjevitom brzinom obrada popularne domoljubne pjesme “Bojna Čavoglave” na melodiju Oscarom nagrađene pjesme “Shallow” Lady Gage i Bradleyja Coopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su izbacili četiri pjesme. Tu je obrada ABBA-ine “Dancing Queen”, koja je postala “Dancing Thompson”, zatim je tu mashup Beatlesa i Thompsona u hitu “Bojna Yesterday”, pa i “Stand by MPT” Bena Kinga, ali ipak je najviše pozornosti ukrala “Shallow Čavoglave”, no koja je uklonjena zbog kršenja autorskih prava.

“Hrvati smo. Toliko možemo reći. Zasad naš identitet nećemo otkrivati. Uživamo u anonimnosti, nismo materijal za zvijezde”, komentirali su za 24sata članovi Niprija.

> (VIDEO) Obrada Thompsonovog ‘Čavoglava’ na melodiju Oscarom nagrađene pjesme: Poslušajte kako to zvuči

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su da planiraju snimiti cijeli album, s obradama Thompsonovog hita.

A što o svemu misli Thompson

“Mnogi su dosad prepjevali, montirali i svakakve radnje radili s mojim pjesmama, a najviše s pjesmom ‘Bojna Čavoglave’. To je meni potvrda mojega rada i vrijednosti mojih pjesama, a pogotovo pjesme ‘Bojna Čavoglave’, koja je jedna od najnapadanijih pjesama, ali u svakome, eto, potakne nešto. Dobio sam neke linkove s YouTubea, ali nisam je još stigao poslušati”, rekao je Thompson novinarima navedenog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrade kojima je VIS Niprije ‘zapalio’ društvene mreže možete poslušati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.