Tribina “Branitelj s krunicom, glas iz hrvatskog Jeruzalema”

Foto

Na javnoj tribini pod nazivom Branitelj s krunicom, glas iz hrvatskog Jeruzalema gosti će biti prof.dr.sc. Vladimir Gruden, don Damir Stojić i brigadir Danijel Kotlar, a održat će se u Multimedijalnoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, u srijedu, 4. travnja 2018. godine, s početkom u 18:30 sati u organizaciji udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“.

Hrvatska je prošla svoju golgotu, u tom ratnom vremenu bila je kao crkva bez krova, jer nije nas obasjavao samo snop svjetlosti, već je cijela zemlja bila obasjana čudom zajedništva, povezana zrncima ružarja.

Slike naših branitelja obišle su svijet, mnogi su ih smatrali čudesnom vojskom, jer nije postojao ni jedan, ni lijevi ni desni, ni krivi ni pravi, ni vjernik ni nevjernik, a da nije nosio krunicu. Svijet se divio ratniku koji je nadvisio samog sebe, jer noseći krunicu imali su božansku snagu da ne mrze, da se ne osvećuju. Kad je bilo najteže imali su osjećaj da dodiruju nešto sveto, uzvišeno, plemenito, nešto što im čisti misli i namjere, jača duh, štiti ih u opasnostima kojima su izloženi.

U tom vremenu patnje, nije bilo straha ili bojazni. Bili smo sigurni, kruničari i ratnici bili su glas hrvatskog Jeruzalema.
Zašto danas nema te svjetlosti nad našom Domovinom, zašto nema dodira među nama? Zašto smo se prepustili, tražimo blagoslov, a hodamo u grijehu, sve svodimo na manje zlo?!

Što je to moralna i duhovna lustracija, kako izgleda moderna kolonizacija ljudskih umova i ljudskog srca?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr