U prodaji knjiga Marije Lukačin – Mame za pet: ‘Dom od dragog kamenja’ obradovat će svaku obitelj

knjiga marije lukačin
Foto: Zjačić Siniša, Lukačin Kristijan, Fotomontaža: Narod.hr

Promocija knjige i predstavljanje knjige Dom od dragog kamenja autorice Marije Lukačin održana je u Zakladi Rehobot 2. rujna kada je knjiga i puštena u prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Marija Lukačin: Kako sam od mame za 5 postala mama za 9
Knjigu je predstavio Otac Zlatko Pletikosić, karmeličanin, župni vikar u svetištu Majke Božje Remetske, a cijeli događaj vodio je don Jurica Manzoni, vicerektor  biskupijsko-misijskog sjemeništa u Puli, Redemptoris mater.
Na promociju je stiglo nešto više od 100 uzvanika.

Knjiga je u prodaji, ovaj mjesec po promotivnoj cijeni samo putem webshopa www.nosco.hr.

“Zahvaljujem dragom Bogu, Ocu Nebeskom, što me pozvao na ovaj turbulentan put na Zemlji. Moj život je mogao biti i drugačiji. Da Mu se nisam odazvala, nikad nebi okusila tu količini hrabrosti i ludosti ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujem mom dragom mužu Kristijanu, dijelu mene već skoro 18 godina. Onom koji je uvijek uz mene, koji na svoj jedinstven način, uz sve životne nedaće, zna utješiti i potaknuti. Moj oslonac u svemu. Onaj koji mi govori koliko vrijedim onda kad zaboravim. Onaj koji brine o meni i obitelji dostojanstveno. Hvala ti. Da nema tebe nebi bilo ni ove knjige. Volim te.

Zahvaljujem mojoj djeci koja su vrhunsko Božje djelo. Tadej, Magdalena, Mihaela, Franjo, Josip, Jona Kristijan, Mirjam, Ivan i Martin – lijepo je što postojite i što ste stvoreni tako jedinstveno. Hvala Bogu da vas imam – moja inspiracija do kraja života. Hvala mojoj djeci na Nebu koja nas sigurno zagovaraju. Gabrijel, Rafael i Julija, čekam susret s vama”, govori Marija.

Marija je rođena u Zagrebu. Ima 38 godina, a u 17 godina braka njezin muž Kristijan i ona izgradili su uspješnu IT tvrtku. Imaju devetero djece. Najmlađih dvoje su blizanci stari uskoro godinu dana. Marija je u zajednici Neokatekumenskog puta u župi Svetog Šimuna i Jude Tadeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karmelićanin Pletikosić: “Marija zajedno sa svojim suprugom Kristijanom oblikuje svoju čudesnu obitelj”

“U svom životu i radu već sam iskusio da kad se javiš višečlanoj obitelji s molbom za neku uslugu, odmah dobiješ pozitivan odgovor. Bez pitanja i potpitanja, bez ustezanja bilo koje vrste. Primjer je obitelj Vrdoljak, koja je odmah odgovorila pozitivno kad sam ih, prvi put inače, upitao, mogu li predmoliti krunicu uoči glavne, večernje mise na svetkovinu Velike Gospe u Remetama. A i njima je taj dan proštenje.

Tako je bilo i u obitelji Kristijana i Marije Lukačin. Kad se postavilo pitanje smještaja studenta Ante iz Splita, ta prigorska, daleko najbrojnija obitelj, iz kruga ljudi koji su čuli za tu potrebu, odmah je izrazila spremnost. Unatoč ne samo više male djece, doduše i veće djece, koja mogu pomoći, nego i dvoje njihovih tek rođenih blizanaca. Prvih blizanaca. Odmah je bez ustezanja tek dan krevet zajednici Cenacolo, tražen natrag, i za čas je u sobi najstarijeg sina, bio osiguran smještaj za studenta, hajdukovca Antu.

Draga žena, supruga, majka i kraljica, kako neki vole reći za ovakve i slične žene, zajedno sa svojim suprugom Kristijanom, oblikuje svoju čudesnu obitelj. Gđa Marija, već pri početku knjige koju čine njezine kolumne, kao ih sama naziva, piše da ne vidi mogućim život bez boli, ali da želi životne križeve gledati tražeći smisao i s nadom. Svjedoči da kad joj se činilo da su joj sve lađe potonule, legla je na zemlju i na taj način se predala Bogu. Slično kao pri polaganju doživotnih zavjeta ili ređenja u Crkvi, kad se zavjetovanik ili ređenik prostire na pod, predajući se potpuno Bogu. Ne ustručava se reći da uživa i u kiši i vjetru koji trga kišobrane. Štoviše, da uživa u bolesti jer u njoj pomišlja da trpi za nekog drugog”, govori brat Zlatko Pletikosić, karmelićanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

> ’55 minuta’ s Marijom Lukačin: 37 godina, 9 djece, suvlasnica uspješne IT tvrtke…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.