U sklopu 58. Glazbenih večeri u Sv. Donatu – austrijski gudački kvintet Wiener Kammersymfonie

Foto: Narod.hr, Koncertni ured Zadar

U sklopu 58. Glazbenih večeri u Sv. Donatu – austrijski gudački kvintet Wiener Kammersymfonie nastupit će u Marini Dalmacija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 26.7. s početkom u 21 sat u Marini Dalmacija – Bibinje – Sukošan održat će se koncert pod nazivom Pozdrav iz Beča!, a izvest će ga gudački kvintet Wiener Kammersymfonie!

„Ako govorimo o intonaciji, boji i sposobnosti deskripcije zvukom, gudački kvintet Wiener Kammersymphonie tu je bez premca”, piše talijanski tisak o tom bečkom komornom ansamblu koji čine izvrsni glazbenici, građani grada umjetnosti i glazbe. Bogata ostavština Beča svakako je bila inspiracija za okupljanje Ansambla koji je s radom počeo 2006., u godini koja je bila posvećena Mozartu. Upravo je ta činjenica bila presudna za uspješan početak rada jer je sastav Mozartu posvetio cijelu seriju koncerata koje su s velikim uspjehom izveli u Španjolskoj. Otada počinju turneje diljem Europe i Latinske Amerike, praćene oduševljenim kritikama. Čini se da je Wiener Kammersymphonie u samo nešto više od desetljeća postojanja pronašao svoj repertoar, kao i publiku. Kvintet izvodi repertoar koji obuhvaća djela iz razdoblja klasike do 19. stoljeća te neka djela suvremenih skladatelja. Njihova specifičnost jest izvođenje (nepravedno) zanemarenih skladatelja, što čini koncertne programe Kvinteta posebno intrigantnima.

Koncert će se održati na trijemu upravne zgrade Marine Dalmacija, dugogodišnjeg sponzora Glazbenih večeri u Sv. Donatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj ambijent jedan je od najljepših i najzanimljivijih koncertnih prostora festivala kojeg osim vizualne komponente odlikuje i sjajna akustika.

Ne propustite koncertni pozdrav iz Beča u Marini Dalmacija na 58. Glazbenim večerima u Sv. Donatu, pozivaju organizatori.

Ulaz na koncert je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.