Udruga Betlehem organizira Molitvu za nerođene

Udruga Betlehem iz Splita u razdoblju od 24. 09. do 2. 11. 2014.g u kapeli sv. Josipa, KBC Firule Split organizirana Molitva za nerođene u sklopu molitvene inicijative za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovi molitveni susreti su nastavak spomenute molitvene inicijative koja je započela u Korizmi 2014.g. i nastavila se od Uskrsa do Duhova. Hvalevrijednoj inicijativi u molitvenom ozračju pridružio se znatan broj zdravstvenih i pomoćnih djelatnika a posebno članovi katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara ogranak Split. Bilo je zadovoljstvo vidjeti kako se međusobno potpomažu u molitvenom ozračju zdravstveni i bolnički djelatnici i članovi katoličkih molitvenih udruga i zajednica”, istaknuli su.

Kroz sve to vrijeme bolnički dušebrižnik mr. sc. don. Tomislav Topčić je duhovno bdio i koordinirao uz podršku Udruge Betlehem Split i njihova duhovnika pater Marka Glogovića. Cilj je u budućnosti pokrenuti timove molitelja koji bi podržali molitvenu inicijativu u bolničkoj kapeli te na taj način bili podrška kroz molitvu i savjet budućim majkama i svim obiteljima koje se nalaze u teškim životnim situacijama duhovnog i materijalnog karaktera.

U tom duhu Udruga Betlehem Split podupire i podržava molitvenu inicijativu 40 dana za život čiji je inicijator u Hrvatskoj, vjeroučitelj Ante Čaljkušić iz Zagreba uz pomoć svojih suradnika iz Splita. Spomenuta inicijativa je prvi put ove godine organizirala molitvu pred splitskim rodilištem. S obzirom da su im ciljevi isti a to je molitva za nerođene nužno bi bilo da iduće 2015.g u vrijeme Korizme i u razdoblju od 24. 09. do 2. 11. 2015.g. zajedničkim udruženim snagama nastave podupirati molitvenu inicijativu za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednicama su se također pridružili i brojni pojedinci,a posebno dirljivo je bilo gledati i bolesnike sa odjela bolnice koji su nas pratili molitvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.