Uključite se u savjetovanje o Prijedlogu Nacionalnog kurikula za umjetničko obrazovanje

Nacionalni kurikul za umjetničko obrazovanje (u daljnjem tekstu: NKUO) sastavni je dio hrvatskoga sustava nacionalnih kurikulnih dokumenata razvijenih temeljem Okvira nacionalnoga kurikula. Njime se određuje i usustavljuje umjetničko obrazovanje kao vrijedan i poseban dio obrazovnoga sustava Republike Hrvatske. Dokument je nastao na temeljima dosadašnje pozitivne prakse umjetničkoga obrazovanja u Republici Hrvatskoj i spoznajama o nužnim promjenama koje nalažu suvremeni standardi umjetničkoga obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3497

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Nacionalnog kurikula za umjetničko obrazovanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opis savjetovanja: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Nacionalnog kurikula za umjetničko obrazovanje. Cilj savjetovanja je prikupiti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti o Prijedlogu Nacionalnog kurikula za umjetničko obrazovanje.

Nacionalnim kurikulom za pojedine razine i vrste odgoja i obrazovanja određuju se svrha, vrijednosti, ciljevi i načela određenih dijelova sustava odgoja i obrazovanja. U njima se navode načela organizacije odgojno-obrazovnog procesa, učenja i poučavanja te vrednovanja i izvješćivanja karakteristična za pojedinu razinu, odnosno vrstu odgoja i obrazovanja.

NKUO omogućava visoku razinu koherentnosti, otvorenosti, diferenciranosti i prilagodljivosti sustava umjetničkoga obrazovanja na predškolskoj, osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj razini, uz prepoznavanje i poštivanje posebnosti različitih umjetničkih disciplina. NKUO-om se uređuju odrednice, načini i uvjeti rada predtercijarnoga umjetničkog obrazovanja te se usklađuju sve njegove vrste i razine. Predviđeno vrijeme trajanja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Nacionalnog kurikula za umjetničko obrazovanje je 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetovanje je otvoreno do: 17. srpnja 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.