Uz Thompsona, Meri Cetinić i druge glazbenike Splićani pokazali veliko srce: Podržali akciju opreme za male pacijente u KBC Split

Foto: Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji; fotomontaža: Narod.hr

Splićani su još jednom su pokazali svoje veliko srce, okupivši se na Rivi gdje se u petak u večernjim satima održao veliki humanitarni koncert koji je dio humanitarne akcije “Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji endoskopskog stupa, uređaja za operacijske zahvate novorođenčadi, dojenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja je to Splitsko-makarske nadbiskupije, u okviru Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koja je u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Split pokrenula ovu hvale vrijednu akciju.

Osim brojnih sugrađana, akciji su se odazvali gledatelji diljem Hrvatske koji su pozivom donirali novac, te putem malih ekrana pratili koncert na kojem su nastupali Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend.

“Sretni smo što je pokrenuta ova hvale vrijedna akcija za nabavku endoskopskog stupa za zahvate kod male djece. U Klinici za dječju kirurgiju posjedujemo ovaj uređaj star otprilike 20 godina, međutim ovaj novi nam je uistinu potreban kako bismo najnovijim tehnologijama pomogli potrebitima. Uređaj košta otprilike milijun kuna, te se sastoji od brojnih komponenata. Omogućuje provedbu minimalne invazivne kirurgije, a to su tehnike koje izazivaju najmanje oštećenja kad se ulazi u neke tjelesne šupljine”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Zenon Pogorelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom uređaju nešto više kazao je prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović, v.d. ravnatelja KBC Split, podsjetivši da djeca danas žive izložena izazovima kojih nekada nije bilo, poput ovisnosti, zagađenja, interneta, izostanka tjelesne aktivnosti, loše prehrane i često sa samohranim roditeljima.

“Dužnost svih nas je da djeci dademo najbolje moguće da što bolje, zdravije i kvalitetnije rastu i razvijaju se”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju pedijatar Meštrović, zahvalivši organizatoru akcije Nadbiskupiji i svim suradnicima te svome ravnatelju pok. dr. Ivi Juriću, koji je započeo inicijativu za humanitarnu akciju.

Izvođači su zagrijali okupljenu publiku koja je iz sveg srca pjevala pjesme i birala telefonski broj kako bi humanom gestom pomogli potrebitima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac će se prikupljati putem donatorskog telefona na broj 060 9000 (cijena poziva 6,25 kuna) uplatama na račun akcije IBAN- HR63 2330 0031 5450 1680 0, te putem donacijskih štandova na svim događanjima “Susreta obitelji”.

Akcija traje do 1. listopada 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.