Večeras proslava godišnjice molitve svete krunice za Domovinu u Zaprešiću

Foto: marijanskizavjet.hr

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koja je organizator redovitog godišnjeg velikog zavjetnog hodočašća marijanskim svetištima Hrvatske, pokretač je i redovite molitve svete krunice za Domovinu. Molitve je pokrenuta 08.12.2016.u Zagrebu na Kamenitim vratima, kako bi i nakon zavjetnog hoda nastavili moliti za zajedništvo, napredak mir, za svoju Domovinu. Projekt su, za sada, prepoznali u 9 gradova Hrvatske, te se osim u Zagrebu, krunica tijekom cijele godine održava u Rijeci (na Trsatu), u Splitu, Zadru, Senju, Šibeniku, Dubrovniku, Puli i Zaprešiću.

U Zaprešiću je molitva za sve krunice za Domovinu pokrenuta Božjom providnošću 25. siječnja 2018. godine. Istog dana i iz Dubrovnika dolazi duhovno pojačanje.

Zaprešićani su ovih 365 dana kroz sve vremenske prilike i neprilike, ustrajnom molitvom spojili mladost, godine i iskustva i razvili obiteljsko ozračje i zajedništvo bez generacijskih prepreka.

Proslava prve godišnjice bit će obilježena misnim slavljem 24.01.2018. u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u 19 sati, na nakane Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Svetu Misu će predslaviti p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove. Nakon misnog slavlja slijedi redovita molitva krunice za Domovinu kod kipa sv.Ivana Pavla II., te agape kako bismo, nakon što nahranimo duh, nahranili i tijelo.

Velika milost silazi na sve nas i na hrvatski narod zajedničkom molitvom.

Iz Bratovštine pozivaju sve koji mogu da im se pridruže.

(FOTO, VIDEO) Mnoštvo ljudi na Kamenitim vratima u molitvi za generala Praljka, branitelje i domovinu

Izvor: narod.hr/marijanskizavjet.hr