(VIDEO) 14. lipnja 1941. Baltičke zemlje i žrtve komunizma – šest razloga zašto komunizam u svijetu nije osuđen kao nacizam!

Foto: Thinkstock, fotomontaža: narod.hr

Tri baltičke zemlje – Litva, Latvija i Estonija – su raspadom SSSR-a stekle nezavisnost. Od tada one pokušavaju na europskoj razni postići da se sovjetski zločini priznaju kao genocid, jednako kao što su tako okarakterizirani zločini koje je počinila nacistička Njemačka.

Komunizam nikada u svijetu nije osuđen kao nacizam, premda je počinio daleko više ubijanja i zala širom svijeta – zašto?

Dana 14. lipnja 1941. komunistički SSSR  počeo je masovne deportacije i ubijanja stanovništva baltičkih zemalja – Estonije, Letonije i Litve – u istočne dijelove SSSR-a, pretežito Sibir. Osim iseljavanja, i brojni progoni, mučenja, smrti i deportacije pratile su sudbinu ova tri mala i ponosna naroda. Bilo je to u vrijeme kada je na snazi još bio sporazum o suradnji Hitlera i Staljina, i kada baltičke države nisu ušle u rat.

Na temelju sporazuma Hitlera i Staljina iz 1939. o desetogodišnjem nenapadanju, ta dva zločinca podijelila su i utjecajne sfere u Europi. Osim Poljske koja je podijeljena između SSSR-a i Njemačke, ruskoj sferi dodijeljene su i baltičke zemlje, kao i Finska. Prijepor oko Litve koja je trebala pripasti njemačkoj sferi riješen je dogovorom dvojice diktatora u korist komunističkog SSSR-a.

Staljin je po okupaciji organizirao izbore u tim zemljama i to  po komunističkom modelu sa jednim kandidatom, a ove tri države postaju dio sovjetske republike. Predsjednici država su uhićeni, odvedeni u Sibir i ubijeni. Na današnji dan 1941. počele su masovne deportacije naroda. Deseci tisuća ljudi su deportirani, mučeni i ubijani, te gotovo nema obitelji koju nije pogodio taj strašni komunistički genocid.

Na obilježavanju 70. godina te tragedije Estonci, Litvanci i Letonci i njihovi politički vođe (važno za nas Hrvate) istaknuli su da se to ne smije nikada zaboraviti.

‘Svi moraju znati o ovome što se dogodilo’, kazao je tada predsjednik Letonije Zalters te dodao da svi građani moraju svoju djecu učiti o povijesti deportacija.

Tri baltičke zemlje su raspadom SSSR-a stekle nezavisnost. Od tada one pokušavaju na europskoj razni postići da se sovjetski zločini priznaju kao genocid, jednako kao što su tako okarakterizirani zločini koje je počinila nacistička Njemačka.

Primjer baltičkih zemalja u borbi za istinu o zločinima komunizma mora slijediti Hrvatska, osobito politički vođe koji u ovim zemljama imaju istaknutu notu za povijest i žrtve svog naroda.

6 glavnih razloga zašto komunizam nikada nije osuđen kao nacizam – (eng., opcija title):

  1. Opće rašireno ignoriranje daleko većih zločina komunizma – osobito na fakultetima i katedrama Povijesti
  2. Holokaust – premda su komunisti ubili daleko više ljudi
  3. Komunizam se bazira ne teorijama i riječima koje zvuče ugodno uhu – osnova za lažni govor da su zločini komunizma zapravo iskrivljavanje komunizma
  4. Nijemci se pokajali, priznali i osudili zločine nacizma i preuzeli komunizam, Rusi, Srbi, Poljaci, Vijetnamci, Kinezi, Kubanci, Hrvati i drugi komunisti to nisu nikada učinili
  5. Komunisti ubijali većinom vlastit narod, a nacisti druge naroda – današnji mainstream “world opinion” smatra to moralnijim i prihvatljivijim
  6. Rašireno mišljenje da je Drugi svjetski rat bio sukob Dobra i Zla

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr