(VIDEO) Dokumentarni film ‘Stepinac-Kardinal i njegova savjest’ u kinima od 24. rujna

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest scenaristice i redateljice Višnje Starešina počinje s prikazivanjem od 24. rujna 2020. u kinima diljem Hrvatske. Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine otvara se mogućnost da film vidi i šira publika. Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Film priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima?

Sve informacije u vezi prikazivanja filma i prodaje ulaznica dostupne su na mrežnim stranicama kina CineStar u kojima prikazivanje započinje 24. rujna. Prikazivanje je planirano i u Bjelovaru, Koprivnici, Daruvaru, na Lošinju, u Rabu, Sinju, Virovitici i u kinu Ekran Split, a do sada su dogovorena prikazivanja i u sljedećim gradovima u Hrvatskoj:

Ivanec – 24. 9.
Kinomatografi Dubrovnik – 24. 9.
Kinomatografi Osijek – 24. 9.
Metković – 3. 10.
Nova Gradiška – 28. 9., 1. 10.
Novi Marof – 26. 9.
Novska – 26.-27. 9.
Opatija – 29. 9.
Pakrac – 25.-27. 9.
Rovinja – 29.-30. 9.
Varaždin – 27. 9.
Velika Gorica – 27.-29. 9.
Samobor – 22. 10.
Kutina – 10. mjesec
Našice – 10. mjesec

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr