(VIDEO) Na Valentinovo počeo 194. Samoborski fašnik

Foto: snimka zaslona

Pod sloganom “Od bedaka do superjunaka” sinoć je počeo 194. Samoborski fašnik, najstarija pokladna manifestacija u Hrvatskoj, koja u dva vikenda i na pokladni utorak 25. veljače nudi cjelodnevne programe za velike i male maškare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal, od aktualnih gradskih vladara preuzeli su ključeve grada.

Princ Fašnik odmah je i obećao da će u Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor vladati maske sve do 25. veljače i to pod sloganom: Od bedaka do superjunaka! – piše Radio Samobor.

– Kluči su pri meni i od sad bu tak kak ja velim! A to vam znači da ja i moji pomagači moremo delat kaj god nam srce želi i da smo prvi pri kopajni kad se nekaj deli. Sve kaj bumo zeli nesme niko nazaj iskat i imamo pravicu sve to spiskat bez kontrole i računa. Svaka buna, ružna reč i i grdi pogled smatraju se uvredom za naš ugled i povredom časti Fašničke vlasti. Gdo si nemre sam pomoći nek mi nejde ni pred oči. Nis ja kasica-prasica za sirotinjske štale, nego Superhik za tajkunske ideale. U bolje sutra more vas vodit samo ultra bogatun i pravi gizdelin, a to sam ja najveći i najvredniji fašnički sin! Živio narod, živila publika, živio ja i Fašnička republika! – objasnio je odmah nova pravila novoproglašeni vođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zadovoljstvo fašničkog puka središnjom pozornicom Trga fašničkih velikana odmah su prodefilirale i prve maske, one samoborskih srednjoškolaca. Učenici iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor bili su “Šokeri”, Ekipa iz Centra Lug prerušila se u kauboje, a učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša pokazali su kako zapravo funkcionira “Škola za život” te su upriličili sučeljavanje predsjedničkih kandidata.

Prvi glazbeni gost 194. Samoborskog fašnika bio je Željko Bebek. Uz poznate hitove, na prepunom trgu, pjevalo se uglas s legendarnim pjevačem i uživalo u zanimljivoj kombinaciji fašničko-valentinovskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.