(VIDEO) Predavanje ‘Blud i oko njega trud’ 20. lipnja u Splitu: ‘Je li predbračna čistoća nužno povezana s vjerom?’

“Mjesec lipanj donosi nam sa sobom dvije tužne vijesti. Jedna je početak ispitnih rokova, a druga je kraj susreta s Hrvatskim nadzemljem za ovu akademsku godinu. Dobro, možda ova druga i nije tako loša, ostavit ćemo vama da odlučite”, poručuju iz Hrvatskog nadzemlja čiji poziv prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I zamislite, imate cijelo ljeto za razmišljanje. A za sve one kojima je žao što se rastajemo do treće srijede u listopadu, ne brinite se, za naš posljednji susret pripremili smo nešto što uvijek izazove velik interes i zanimanje kod mladih, nadamo se dovoljno velik da pauzirate pripremanje ispita na dva sata i svratite do Nadbiskupskog sjemeništa u srijedu, 20.6.2018. u 20:30.”

A sad čujte i počujte taj dugo očekivani naslov lipanjskog susreta. On je vezan za predbračnu čistoću, bludnost i bračnu čistoću. On će vam stvoriti osjećaj srama ili nervoze. On je jedan i jedini: „Blud i oko njega trud“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako ne biste cijeli ispitni rok proveli odgovarajući na pitanja profesora, na ovom susretu pitanja postavljamo mi. U ulozi studenta koji će nam dati odgovore na pitanja nalazi se fra Ante Bešlić, župni vikar Župe Gospe od Zdravlja u Splitu, a neka od pitanja koja ćemo mu postaviti bit će: Zašto ne bih spavao/la s momkom/curom ako znam da ćemo se oženiti? Je li predbračna čistoća nužno povezana s vjerom? Kako pobijediti sram zbog bludne prošlosti da bi se počela živjeti čistoća? Što je bračna čistoća, a što čistoća srca? Ako vas zanimaju odgovori na ova i slična pitanja ili imate neko kojeg se mi nismo sjetili, imat ćete priliku postaviti ih našem fra Anti, a on će, sigurni smo, dati sve od sebe da kroz predavanje i pitanja na što kvalitetniji način progovori o predbračnoj čistoći, bludnosti i svim preprekama s kojima se mladi susreću na ovom području.

Susret će kao i obično, svojom (ne)kreativnošću animirati mladi iz Hrvatskog nadzemlja, a našu potrebu za kvalitetnom glazbom ispunit će bend VIS Izidor sa Sućidra.

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije,
Vaše Hrvatsko nadzemlje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.