(VIDEO) Redatelj Branko Medak za Narod.hr: ‘O uprizorenju Muke Kristove razmišljam godinama, uspjeli smo uz Božju pomoć’

Foto: Facebook/Branko Medak

Branko Medak hrvatski je glazbenik i umjetnik koji je široj javnosti poznat po svom prekrasnom glasu kojim opjevava ljepote svoje Dalmacije. Upravo zbog toga, Medaka često uspoređuju s preminulim trogirskim slavujem, Vinkom Cocom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO, VIDEO) Veličanstveno uprizorenje Muke Kristove: Preko 200 glumaca i statista u Borovcima

Međutim, Medak nije samo glazbenik, nego uspješno plovi i u redateljskim i glumačkim vodama, a povodom njegovog uprizorenja Muke Kristove, razgovarali smo s ovim mladim perspektivnim umjetnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Kako ste se odlučili na ovo uprizorenje?

O uprizorenju Muke razmišljam godinama. Tražio sam prikladno vrijeme i učinilo mi se da će upravo ova godina biti dobra. Naime, dvije metkovske župe slave svoje jubileje. Župa sv. Ilije proroka 300, a župa sv. Nikole biskupa 50 godina od svog osnutka.

Narod.hr: Je li bilo teško uprizoriti Muku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da nije bilo lako. Trebalo je pronaći ljude i postavit ih u uloge. Sudjeluje preko 200 ljudi. Onda odore, rekviziti, šminka… Za početak imali smo dobru volju, što se u konačnici i pokazalo najpotrebnije. Sve ostalo se slagalo kao puzzle. Uz pomoć Božju, evo uspjeli smo.

Narod.hr: Kako je tekao proces od ideje do realizacije i jeste li zadovoljni konačnim rezultatom?

Pa bilo je dana kad bi nešto malo zapelo ali u pravilu sve je teklo u redu. Kad smo naučili tekst i krenuli glumit, sve je dolazilo na svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Poznatiji ste kao glazbenik, nego kao redatelj. 

Točno je da sam glazbenik, ali glumac sam od malih nogu. Redovito sam sudjelovao u školskim i crkvenim priredbama, vodio sam kazalište u župi i bio redatelj. To je također uz glazbu moja velika ljubav. Tako da, nije mi prvi put, a nadam se ni zadnji.

Foto: Facebook/Branko Medak

Narod.hr: Nerijetko Vas uspoređuju s Vinkom Cocom. Kako komentirate ove usporedbe?

Ponosan sam na to. Izrazito. Vinko je nedvojbeno bio najveći i najljepši tenor lijepe naše.
Ali ja sam Branko Medak. Tako se predstavljam i pod tim imenom se gradim.
Mislim da sam svoj i polako gradim “kulu svog stila”…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Imate li u planu još neke projekte zbog kojih ćete uzeti u ruke redateljsku palicu?

Imam. Sad već mogu najaviti da ću u vrijeme božićnih blagdana u gradu Metkoviću režirati “Žive jaslice”. Glumce imam, kostime također, dobre volje nikad ne nedostaje. Uz pomoć Božju idemo u nove pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.