(VIDEO) Srbijansko užičko kolo može u središte Pule, ali Thompson i hrvatske pjesme ne mogu!

Foto: Snimka zaslona

U Puli su prošli tjedan održani 9. Dani srpske kulture u Istri, a otvoreni su baš u Domu hrvatskih branitelja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava se preselila na pulski Forum, gdje su nastupili KUD iz Užica, srpski frulaši, Trubački orkestar Ivana Jovanovića koji je izvodio Užičko kolo te još neke skupine i izvođači iz Srbije. Osim tradicijskih plesova i glazbe, gosti iz Srbije predstavili su prisutnima svoju turističku ponudu, narodne nošnje te rukotvorine i narodne običaje iz Srbije.

Dani srpske kulture u Istri nakon Pule bili su u Umagu 17. kolovoza, te Rovinju 18. kolovoza, navodi Glas Istre.

Ispada da se u hrvatskoj Istri mogu slobodno pjevati pjesme i plesati kola iz Srbije, i danas neprijateljski nastrojene agresorske susjedne zemlje iz koje stižu i dalje poruke pune ratnohuškačke mržnje, a ne mogu nastupiti hrvatski pjevači koji su branili Hrvatsku i Istru od istih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno za 2017. godinu i pitanje i za premijera i lokalne vlasti: kako to opravdavaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.