(VIDEO) Što je tema IX. Svjetskog susreta obitelji koji je u tijeku u Dublinu?

Renata Agostini / worldmeeting2018.ie

Tema susreta, koji završava u nedjelju 26. kolovoza je “Evanđelje obitelji – radost za svijet”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IX. Svjetski susret obitelji otvoren je u Dublinu, u Irskoj koja je nekada bila stožerni nositelj katoličke vjere i morala u Zapadnoj Europi. No, posljednjih godina u Irsku je prodrla sekularistička ideologija, podržavana od raznih lobija, koja je dovela do krize katoličke vjere u toj zemlji.

Stoga je papa Franjo s razlogom odabrao Irsku kao mjesto svjetskog susreta obitelji.

Tema susreta, koji se održava do nedjelje 26. kolovoza je “Evanđelje obitelji – radost za svijet”. Vrhunac će biti završno misno slavlje u nedjelju, 26. kolovoza, koje će predvoditi papa Franjo. On će se dan ranije, 25. kolovoza, pridružiti ovome međunarodnom susretu obitelji koji će, prema najavama domaćina, okupiti 70.000 sudionika iz cijeloga svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Ivan Pavao II. je na početku trećeg tisućljeća naglasio važnost ulaganja u obitelj kao jezgru budućeg društva. Njegov nasljednik, papa Benedikt XVI., obitelj je nazvao odašiljačem društvenih i kršćanskih vrijednosti, a papa Franjo se tijekom dosadašnjeg pontifikata usredotočio na unutarnju dinamiku obitelji. Na susretu u Philadelphiji papa Franjo je podsjetio kako je potrebno prihvatiti da ne postoji savršena obitelj i predložio ponovno otkrivanje vrijednosti oprosta unutar obitelji.

Ovogodišnji Svjetski susret obitelji, održava se gotovo 25 godina poslije prvoga, koji je bio na poticaj sv. Ivana Pavla II. u Rimu. Do sada se održao na tri kontinenta, u 6 gradova – u Rimu dva puta, zatim u Riju de Janeiru, Manili, Valenciji, Méxicu, Milanu i Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.