(FOTO, VIDEO) Thompsonova Lijepa li si u Lourdesu na vojnom hodočašću

Foto: Snimka zaslona

… Ajde Istro i Zagorje, podignimo sve tri boje, zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima…
Oj Zagoro, lijepa li si Slavonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno, Dalmacijo, more moje, jedna duša a nas dvoje, pozdrav Liko, Velebita diko, lijepa li si…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

zapjevali su jednu od najljepših pjesama Marka Perkovića Thompsona hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar–Kitarović, ratni zapovjednici 4. i 1. brigade, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan i pobjednička Hrvatska vojska na vojnom hodočašću u Lourdesu.

Hrvatska je predsjednica uz video koji je objavila na Instagramu poručila iz Lourdesa i #nekavidedanasima.

#Lourdes #hodocasce #nekavidedanasima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu dijeli Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh)

Više od 800 pripadnika Hrvatske vojske i policije te branitelja i članova njihovih obitelji sudjelovalo je na 59. međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu na kojem Hrvatska sudjeluje 25. godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje za sudionike 59. međunarodnog vojnog hodočašća u subotu, 20. svibnja, u bazilici sv. Pija X. predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan.

U koncelebraciji su bili vojni biskup u BiH msgr. Tomo Vukšić, generalni vikari RH i BiH o. Jakov Mamić i msgr. Željko Čuturić, vikari za pastoral MORH-a i MUP-a don Marko Medo i fra Frano Musić, vojni kapelani iz RH i BiH, policijski kapelani i svećenici koji su se pridružili hodočašću.

> Veterani 4. gardijske brigade ogorčeni zbog zabrane: Mi smo ginuli pjevajući Thompsonove pjesme

Među hodočasnicima na misnom slavlju nazočila je hrvatska delegacija na čelu s Kolindom Grabar-Kitarović, predsjednicom Republike Hrvatske i vrhovnom zapovjednicom OS RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U delegaciji su bili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, posebni savjetnik ministra Božo Kožul, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Drago Matanović, ravnatelj SOA-e Daniel Markić, glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, kadet Josip Milković u pratnji svoje majke gospođe Ankice Milković, kao i zapovjednik hodočašća brigadni general Miroslav Kovač, zamjenik zapovjednika hodočašća za MORH brigadni general Zdravko Klanac, zamjenik hodočašća za MUP glavni policijski savjetnik Ivica Franić, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Ante Jeleč, i zapovjednik vojne komponente iz BiH brigadni general Ivica Jerkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.