(VIDEO) Zabranjeno predavanje Julienne Bušić: ‘Ministrica Divjak nije odgovorila na pismo u kojem sam tražila obrazloženje zabrane predavanja’

Foto: snimka zaslona

U srijedu 12. prosinca 2018. godine s početkom u 19:30 sati, u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, održalo se se predavanje Julienne Bušić i kazališna predstava ”Tko je ubio Zvonka Bušića” nastala prema tekstu novinara i kolumnista Tihomira Dujmovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Zavičajni klub hercegovačkih studenata organizirao je predavanje Julienne Bušić, a koje je 26. studenog bilo zabranjeno u srednjoj školi Vladimira Preloga nakon intervencije portala Telegram i Ministarstva obrazovanja.

Tako je predavanje Julienne Bušić na temu ”Za što ste se spremni žrtvovati?”, održano pred 350 studenata, umjesto prek 30-ak učenika.

Prije predavanja i predstave studenti su dijeliti edukativne materijale vezane za slučaj Zvonka i Julienne Bušić, a sama gđa Bušić otkrila je kako iz Ministarstva nije dobila odgovor na pitanje zbog čega je predavanje zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>Zbog pritiska Telegrama i HNS-ove ministrice obrazovanja otkazano predavanje književnice Julienne Bušić u srednjoj školi u Zagrebu

Podsjetimo, supruga Zvonka Bušića se na nakon njegove smrti posvetila književnosti te je objavila tri romana, a bavi se i prevođenjem hrvatskih djela na engleski jezik. Uz to, Julienne Bušić osvojila je nagradu “Fra Lucijan Kordić” za memoare Ljubavnici i luđaci (1996.) te nagradu “Antun Branko Šimić” (2012.) i “Bili smo prvi kad je trebalo” (2012.) za roman Živa glava stoga nije jasno što je točno Ministarstvu znanosti i obrazovanju bilo sporno u činjenici da nagrađivana književnica drži predavanje u knjižnici jedne srednje škole.

Predavanje možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.