(VIDEO) Ženska klapa Allegre Osijek nastupila na Smotri zborova: ‘Cernik je mjesto divnih ljudi, odličnih domaćina i ljubavi prema pjesmi u koje ćemo se uvijek rado vratiti’

Foto: narod.hr

Ženska klapa Allegre Osijek dana 28. rujna nastupila je kao gost na Smotri zborova u organizaciji HPD „Tomislav“ iz Cernika, društva koje ima stogodišnju tradiciju neprekinutog rada. Smotra se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Općine Cernik u predivnoj baroknoj Župnoj crkvi Svetog Petra Apostola u Cerniku te okuplja brojna pjevačka društva koja kroz pjesmu i druženje razvijaju prijateljstva i njeguju svoju tradiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz domaćine, pjevački zbor i tamburaški orkestar HPD-a „Tomislav“, na smotri su se pjesmom i svirkom predstavili i članovi Kulturno umjetničke udruge „Kristal-Sladorana iz Županje, Hrvatsko pjevačko društvo „Davor“ iz Slavonskog Broda, Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina, Gradski pjevački zbor Lipik, Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ iz Nove Gradiške te ženska klapa Allegre Osijek iz Osijeka.

>Klapa Allegre: Rijetke ruralne obrade hrvatskih božićnih napjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: narod.hr

Cjelovečernji koncert je bio satkan od raznolikog programa, od sakralnih, svjetovnih, tradicionalnih i klasičnih djela do popularnih zabavnih melodija. Ženska klapa Allegre se već treću godinu zaredom rado odaziva pozivu predsjednika Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ Đure Vuka jer, kako kažu Allegre, Cernik je mjesto divnih ljudi, odličnih domaćina i ljubavi prema pjesmi u koje će se uvijek rado vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.