Vukovar: Donacija hrvatskih iseljenika za Vodotoranj

Foto: Fah

Predstavnici udruga hrvatskih iseljenika iz Hamburga (Njemačka) predali su u petak gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček u vrijednosti 10.000 eura namijenjenih za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak pojasnio je kako je novac prikupljen na humanitarnom koncertu pod nazivom “Hamburg za Vukovar”.

“Akcija obnove Vodotornja na neki način ujedinila je i hrvatske iseljenike u Hamburgu. Tako su se u akciju uključile udruge Croatia i Napredak, Katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga“, rekao je Barnjak.
Gosti iz Hamburga su tom prigodom Penavi predali i sliku koja prikazuje uništeno vozilo Hitne pomoći.

Hrvati iz Hamburga, kako je rekao Barnjak, uključili su se u obranu Hrvatske i Vukovara na razne načine. Tako su prikupili i sredstva od kojih je kupljeno vozilo Hitne pomoći, a koje je potom poslano u Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznimno sam zadovoljan akcijom. Svi su se uključili i na razne načine dali svoj doprinos”, rekao je Penava.
Kazao je i kako su radovi na obnovi Vodotornja krenuli krajem svibnja te da se završetak radova očekuje krajem 2018. godine.

“Trenutno je završena faza postavljanja skele oko objekta, a iskopani su i rovovi za budući parking. Čelična vodosprema s vrha objekta je uklonjena. Slijedi nastavak radova na konzervaciji armirano betonske konstrukcije i svih elemenata koje će imati”, rekao je Penava govoreći o do sada obavljenim radovima.

Najavio je i kako je u pripremi druga faza obnove objekta koji će biti popratni sadržaji Vodotornja poput amfiteatra, ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta i uređenja hortikulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 37 milijuna kuna, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.