Vukovar: Donacija hrvatskih iseljenika za Vodotoranj

Foto: Fah

Predstavnici udruga hrvatskih iseljenika iz Hamburga (Njemačka) predali su u petak gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček u vrijednosti 10.000 eura namijenjenih za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak pojasnio je kako je novac prikupljen na humanitarnom koncertu pod nazivom “Hamburg za Vukovar”.

“Akcija obnove Vodotornja na neki način ujedinila je i hrvatske iseljenike u Hamburgu. Tako su se u akciju uključile udruge Croatia i Napredak, Katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga“, rekao je Barnjak.
Gosti iz Hamburga su tom prigodom Penavi predali i sliku koja prikazuje uništeno vozilo Hitne pomoći.

Hrvati iz Hamburga, kako je rekao Barnjak, uključili su se u obranu Hrvatske i Vukovara na razne načine. Tako su prikupili i sredstva od kojih je kupljeno vozilo Hitne pomoći, a koje je potom poslano u Vukovar.

“Iznimno sam zadovoljan akcijom. Svi su se uključili i na razne načine dali svoj doprinos”, rekao je Penava.
Kazao je i kako su radovi na obnovi Vodotornja krenuli krajem svibnja te da se završetak radova očekuje krajem 2018. godine.

“Trenutno je završena faza postavljanja skele oko objekta, a iskopani su i rovovi za budući parking. Čelična vodosprema s vrha objekta je uklonjena. Slijedi nastavak radova na konzervaciji armirano betonske konstrukcije i svih elemenata koje će imati”, rekao je Penava govoreći o do sada obavljenim radovima.

Najavio je i kako je u pripremi druga faza obnove objekta koji će biti popratni sadržaji Vodotornja poput amfiteatra, ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta i uređenja hortikulture.

Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 37 milijuna kuna, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/gs