Z. Gregurić: Tko je protiv sporne točke 6. Inicijative ‘Puko nam je film’?

Foto: Snimka zaslona

“Sada je hrvatska javnost shvatila bit priče oko HAVC-a te kako nije u pitanju ugrožavanje umjetničkih sloboda niti hrvatskog filma i kinematografije, nego strah od razotkrivanja svih aktera i sudionika u kriminalu i korupciji afere HAVC”, piše Zorica Gregurić iz Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas mi je stigao e-mail čovjeka koji se poigrao sa članovima svoje inicijative „Puko mi je film“, Grubišićem i ostalima, u kojem zapravo postavlja legitimno pitanje što je sporno u zadnjoj odbačenoj 6. točki inicijative za koju je bio Grubišić i tko su ti koji su bili protiv njene objave na letku? Sada je hrvatska javnost shvatila bit priče oko HAVC-a te kako nije u pitanju ugrožavanje umjetničkih sloboda niti hrvatskog filma i kinematografije, nego strah od razotkrivanja svih aktera i sudionika u kriminalu i korupciji afere HAVC.

Epilog ovoj aferi na kraju će ipak dati državne institucije, unatoč činjenici kako je jedan predsjednik Vlade (izigran upravo od ministrice koju i dalje štiti) poslužio u cijeloj ovoj priči samo kao kasica-prasica i zaštitinik, primivši osobe čiji su postupci predmet kaznenih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima je jasno zašto su Nuić, Matanić, T. Matić, Šerbedžija, Tilić, Ogresta i ostali Hribarovi najamnici protiv sporne točke 6. inicijative „Puko nam je film“ koja glasi:
„Članovi Upravnog odbora HAVC-a, Audiovizulanog vijeća HAVC-a, te umjetnički savjetnici ne smiju biti osobe koje su na bilo koji način povezane s onima koji primaju sredstva HAVC-a, s producentskim tvrtkama, udrugama i članovima obitelji”.

Jasno je naravno i zašto su članovi Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, izloženi medijskom nasilju koje odrađuju upravo Hribarovi najamnici koji dug prema njemu moraju vratiti, unatoč činjenici kako se takvim pisanjem izlažu sigurnim zakonskim sankcijama. Sudeći po informacijama koje pristižu aferi HAVC se sada ozbiljno pristupa, a rezultati istrage i moguće otvaranje novih slučajeva vrlo su izgledni.

Na svu sreću Zakon o audiovizualnim djelatnostima predviđa vraćanje nezakonito dodijeljenih sredstava. Očekuje nas zanimljivo proljeće i vruće ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Na fotografiji “umjetnička” gesta pokazana na javnom skupu

U nastavku sadržaj e-maila koji mi je poslan s adrese <pukonamjefiillm@gmail.com>

Zorica Gregurić
Zagreb, 5. ožujka 2017.godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Tko je Antonio Nuić – iz inicijative Puk’o nam je film?

> Zorica Gregurić Inicijativi “Puk’o nam je film”: Gospodo niste iznad zakona, pod umjetničke slobode ne možete podvoditi kriminal

> Koordinacija braniteljskih udruga ministrici kulture: Smijenite Audiovizualno vijeće HAVC-a!

> Ivona Juka: “Dok se ne procesuiraju krađe u HAVC-u, bojim se da tko god dođe umjesto Hribara – radit će isto”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.