Zagrebački pomoćni biskup Šaško primio ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško primio je u četvrtak mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Szijjartoa, s kojim je razgovarao o odnosima Zagrebačke nadbiskupije i mađarske zajednice te izazovima s kojima se suočava kršćanstvo u suvremenoj Europi, priopćila je zagrebačka nadbiskupija dodavši da je po završetku susretu mađarska delegacija posjetila grob Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački pomoćni biskup i mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine razmotrili su dosadašnje odnose Zagrebačke nadbiskupije i mađarske zajednice s naglaskom na uspješno provođenje duhovno kulturalnih programa, navodi se u priopćenju.

Osvrnuli su se na život Katoličke Crkve u Hrvatskoj i Mađarskoj i razgovarali o društvenim izazovima za kršćanstvo u suvremenom europskom kontekstu, dodaje se u priopćenju.

Ministar je biskupu poklonio srebrni medaljon “Tisuću godina od osnivanja države Mađarske”, a biskup ministru primjerak knjige na engleskom jeziku “Minijature u misalima zagrebačkog biskupa Jurja od Topuskog”, dr. Milana Pelca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susretu su nazočili i zamjenik državnog tajnika nadležnog za razvoj europskih i američkih odnosa, Ferenc Kumin, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, Jozsef Zoltan Magyar te biskupski vikar za pastoral, Marko Kovač.

Po završetku susreta, mađarska delegacija je zajedno s biskupom Šaškom posjetila zagrebačku katedralu te grob blaženog Alojzija Stepinca, priopćili su iz nadbiskupije.

Mađarski ministar Peter Szijjarto u radnom je posjetu Hrvatskoj. Ranije se sastao s hrvatskim kolegom, novim ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.