1300 studenata iz Europe na EUSA Combatu u Zagrebu

Foto: fah

Više od 1300 natjecatelja sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja Europe nastupit će na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima koje će se od 31. srpnja do 3. kolovoza održati u glavnom gradu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom izdanju ovog događaja, koji objedinjuje prvenstva u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, u konkurenciji reprezentativaca sveučilišta “Starog kontinenta”, 1300 sudionika će se nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu.

Natjecatelji dolaze sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini. Organizatori događaja su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih federacija u ovim sportovima.

Studenti-sportaši bit će smješteni u Studentskom naselju “Stjepan Radić”, koji ovih dana ponovno preuzima ulogu “sportskog sela”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanja započinju u četvrtak, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. „Trešnjevka“ (taekwondo) i Dom odbojke “Bojan Stranić”, gdje će se osim natjecanja u karateu, 31. srpnja od 20:30h održati i svečana ceremonija otvorenja prvenstva.

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno veleučilište Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.