ABA liga – Ukinut Final Four, uvedeno doigravanje

Od iduće sezone u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi neće se igrati ‘Final Four’, već je uvedeno doigravanje, potvrdili su čelnici lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U doigravanju će sudjelovati četiri najbolje momčadi, polufinale će se igrati na dvije pobjede, dok će se finale igrati na tri pobjede. Polufinalna serija će se igrati u formatu 1-1-1, dok će se u finalu igrati 2-2-1.

Predstavnici Cibone, Partizana, Crvene zvezde, Olimpije i Budućnosti pozdravili su uvođenje doigravanja ocjenivši potez vodstva lige ‘dobrom odlukom zasnovanom na sportskim motivima’.

Generalni menadžer Cibone, aktualnog pobjednika regionalne lige, Domagoj Čavlović smatra kako je uvođenje doigravanja logična posljednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem kako će ovaj potez pobuditi još veći interes kod navijača. Ova je odluka donesena u interesu sporta,” kazao je Čavlović.

Generalni menadžer ljubljanske Olimpije Matevž Zupančič istaknuo je kako će promjena sustava natjecanja povećati atraktivnost lige.

“Kada se u više utakmice odlučuje o prvaku, to je najbolji ‘filter’ i garancija da će najkvalitetnija ekipa zaista i postati pobjednik.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U beogradskom Partizanu smatraju kako je ‘play off’ najpošteniji način odlučivanja o prvaku.

“Nema sumnje kako je to prava sportska odluka. Doigravanje je najpošteniji način da se odluči pitanje prvaka. Morat ćemo mijenjati kalendare u drugim natjecanjima, ali uvjeren sam kako ćemo uspjeti,” dodao je direktor Partizana Dragan Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.