ABA: Pobjeda Cedevite u Sremskoj Mitrovici u produžetku

Foto: fah

U 14. kolu košarkaške ABA lige Cedevita je u subotu u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Bemaxa nakon produžetka slavila sa 107-101 (90-90, 53-38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je odlično krenula u utakmicu i nakon šest minuta vodila je 15-5. Hrvatski prvak je do poluvremena stalno bio u komotnoj prednosti, od 10 do 20 poena viška, a na odmor je otišao sa 15 poena prednosti (53-38).

No, u trećoj četvrtini domaćin se probudio te je za tri i pol minute napravio seriju 14-2 i došao je na minus od samo tri koša (52-55), a potom i na dva poena zaostatka. Košarkaši Cedevite su u posljednjoj četvrtini stalno bili vodstvu, šest minuta prije isteka vremena imali su deset koševa viška, ali Mega Bemax ipak uspijeva doći do produžetka. Dvije sekunde prije kraja Adam Mokoka je pogodio dva slobodna bacanja za izjednačenje 90-90. No, u produžetku je Cedevita ipak uspjela iščupati pobjedu 107-101.

Kod Cedevite najefikasniji je bio Jacob Pullen sa 31 košem. Filip Krušlin ubacio je 24, a Justin Cobbs 17 poena. U redovima Mega Bemaxa Edin Atić zabio je 20, Nikola Mišković 19, a Adam Mokoka 18 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća Crvena zvezda ima omjer pobjeda i poraza 14-0, Cedevita je druga sa 10-4, a slijede Partizan i Mega Bemax sa 8-6, te Budućnost sa 8-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.