Aleksandar Petrović bi ostao i slušao jugoslavensku himnu u vrijeme agresije na Hrvatsku: Tuđman je odlučio da odemo s postolja 1995.

Foto: fah

Aleksandar Petrović s odmakom od 22 godine progovorio je o odlasku Hrvatske s postolja nakon primljene bronce 1995. u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam u tome bio nebitan. Znam da je iz dvorane postojala telefonska veza s Banskim dvorima gdje je sjedio Tuđman i dogovoreno je solomonsko rješenje. Ide se uzeti medalja, ali će se nakon toga napustiti podij. Bila je to politička odluka i, gledano s ove vremenske distance, pogreška. Ja osobno to nikad ne bih napravio”, poručuje Petrović za vecernji.hr

Progovorio je i svome bratu Draženu Petroviću.

“Mi jesmo braća, ali između nas je bila provalija različitosti. Ja nakon nekog poraza danima ne bih mogao doći k sebi, a on bi se resetirao za 24 sata i ide dalje. On je bio čovjek koji ne gleda preko ramena. On je na kvalifikacije za Eurobasket 1993. došao s ozlijeđenim ligamentima. Da je radio po uputama liječnika, a to je značilo da ne igra na tom turniru, on bi danas bio živ. U tom trenutku bilo je logičnije dati mu prostora da se oporavi nego ga raubati, no on je, iako načet, htio igrati”, kaže Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema je bio i slučaj da je kao predsjednik, ali i dopredsjednik kluba Ciboni posuđivao svoj novac, ali i novac iz Zaklade Dražena Petrovića.

“To je bilo dva puta u većim svotama i tri do četiri puta po 10-15 tisuća eura. Recimo, netko blokira račun pa ne možeš licencirati novog igrača i onda posuđuješ Draženov novac, a mama je bila potpisnica tih stvari. Ja sam pak privatnim novcem rješavao ove manje troškove, od 30 tisuća i manje. Dvije velike pozajmice su vraćene, a u klubu su još 53 tisuće eura mog novca”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.