Aleksandar Vučić podržao rasističke stavove supruge srpskog nogometaša: ”Skandal nad skandalima, tko si ti da nekome ukidaš pravo na stav”

srbi
Foto: Fah

Kako smo već pisali supruga sad već bivšeg nogometaša Los Angeles Galaxyja, i povremenog srpskog reprezentativca, Aleksandra Kataija, Tea Katai, prokomentirala je nasilne prosvjede u SAD-u, kojima je povod ubojstvo bivšeg košarkaša, Afroamerikanca Georgea Floyda. Prosvjedi su se pretvorili u divljanje ekstreme ljevice, pljačku, palež, otimačinu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga srpskog nogometaša Tea Katai je poslala je nekoliko rasističkih poruka, koje se mogu smatrati govorom mržnje s obzirom kako je riječ o huškanju i pozivu na nasilje.

Epilog skandala u SAD-u: Zbog govora mržnje i rasističkih izjava svoje supruge srpski nogometaš pred izbacivanjem iz kluba?

Naime, izjave supruge srpskog nogometaša,  objavljene na društvenim mrežama, poput  “Pobij g**** bre! Pobij stoku smrdljivu!” te potom njeno pravdanje, doveli su do toga da i sam Aleksandar Katai mora javno reagirati. No, nije bilo dovoljno, klub ga je, pučki rečeno, potjerao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj komentar o svemu dao je čovjek koji je u Srbiji gotovo sve, od liječnika do policajca, od huligana do sportaša, od nasilnika do mirotvorca, ali je uglavnom diktator te bivši učenik ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić.  Vučić je komentirao događanja u SAD-u te otkaz Aleksandru Kataiju u Los Angeles Galaxyju:

”Ono što su napravili na pojedinim društvenim mrežama je skandal nad skandalima, svakom se časnom čovjeku gadi kad to vidi. Kada imate stotine medija koji govore protiv vas… Oni su našem nogometašu dali otkaz zato što je njegova žena rekla nešto što se njima nije svidjelo… Kakve veze ima njegova supruga s time kako on puca loptu? Tko si ti da ukidaš pravo nečijoj supruzi da ima svoj stav? Ako je počinila kazneno djelo sankcioniraj to, ako nije ne razumijem o čemu se radi”, rekao je srpski diktator u emisiji “Lice nacije” na TV Pančevo u svojoj podršci bivšem igraču Crvene zvezde, koja je nedavno uručila dres ratnom zločincu tzv. Kapetanu Draganu.

I doista, to sve zajedno pravo je lice srpske nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.